Balustrade en Vlonder in Den Haag

Balustrade en vlonder op een dakterras in Den Haag: Een project op maat

Een dakterras in Den Haag omtoveren tot een plek waar je volop kunt genieten van het uitzicht over de stad is een prachtig project. Dat hebben we onlangs mogen ervaren toen we voor een klant een stalen balustrade en een hardhouten vlonder hebben geplaatst op hun dakterras. In dit blogbericht nemen we je mee in de stappen die we hebben doorlopen en hoe we de klant geholpen hebben aan een veilige, duurzame en esthetische oplossing voor hun dakterras.

Het project: Balustrade en vlonder op een dakterras in Den Haag

Balustrade en Vlonder in Den Haag

Onze klant in Den Haag had de wens om het dakterras grondig aan te pakken. Veiligheid was daarbij een belangrijk aspect, want het dakterras moest voorzien worden van een stevige balustrade die voorkomt dat iemand per ongeluk van het dak valt. Daarnaast wilden ze de uitstraling van het terras verbeteren door een mooie, duurzame houten vlonder te plaatsen. Zo zouden ze in de zomer heerlijk van het buitenleven kunnen genieten, midden in de stad.

Wij van Hekwerkwebshop.nl kregen de eer om dit project te realiseren. Samen met onze monteurs Henk Jan en Albert zijn we aan de slag gegaan om het dakterras om te toveren tot een stijlvolle en veilige plek waar de klant jarenlang plezier van kan hebben.

Lees ook: Stalen balkonhek in Den Haag

Het ontwerp van de balustrade

Veiligheid staat bij ons altijd voorop, en daarom hebben we gekozen voor een stalen balustrade. Dit type balustrade is niet alleen zeer stevig, maar ook onderhoudsarm en duurzaam. Voor de klant was het belangrijk dat de balustrade goed zou passen bij de stijl van hun woning, en daar hebben we natuurlijk rekening mee gehouden.

Na overleg met de klant hebben we de balustrade op maat gemaakt. Hierbij was de keuze voor de juiste afwerking essentieel om het geheel een mooie, elegante uitstraling te geven. Uiteindelijk hebben we gekozen voor thermisch verzinken en poedercoaten in de kleur Grachtengroen. Deze traditionele groentint wordt veel gebruikt in steden zoals Den Haag, omdat het perfect aansluit bij de authentieke stadsgezichten en historische gebouwen. Het geeft een klassieke uitstraling aan de balustrade en past goed bij de omgeving.

De voordelen van thermisch verzinken en poedercoaten

Thermisch verzinken is een proces waarbij de stalen balustrade wordt ondergedompeld in gesmolten zink. Dit zorgt voor een beschermende laag die het staal beschermt tegen roestvorming. Zeker op een dakterras, waar de balustrade blootstaat aan verschillende weersinvloeden zoals regen en wind, is dit van groot belang. De thermisch verzinkte laag zorgt ervoor dat de balustrade jarenlang meegaat, zonder dat er snel sprake is van corrosie.

Na het thermisch verzinken hebben we de balustrade gepoedercoat. Poedercoaten is een proces waarbij een elektrostatisch geladen poeder wordt aangebracht op het staal, dat daarna wordt verhit zodat het poeder versmelt tot een gladde, beschermende laag. Dit geeft niet alleen een mooie afwerking, maar maakt de balustrade ook extra weerbestendig. Het voordeel van poedercoaten in een kleur zoals Grachtengroen is dat het onderhoudsvriendelijk is en de kleur langdurig mooi blijft, zonder dat er snel sprake is van verkleuring.

Lees ook: Striphekwerk op dakterras in Den Haag

Het plaatsen van de balustrade

Na het op maat maken van de balustrade en de thermische behandeling zijn onze monteurs, Henk Jan en Albert, naar Den Haag gegaan om de balustrade te monteren. Op een dakterras is het altijd even puzzelen om de balustrade goed te bevestigen, omdat je met verschillende ondergronden en hoogtes te maken hebt. Maar dankzij hun jarenlange ervaring wisten Henk Jan en Albert precies hoe ze dit project moesten aanpakken.

De balustrade werd stevig verankerd aan de randen van het dakterras, zodat deze voldoende ondersteuning biedt en niet zal verschuiven, zelfs niet tijdens zware weersomstandigheden. Dankzij de professionele aanpak van onze monteurs verliep het hele proces soepel en snel, en stond de balustrade binnen korte tijd als een huis.

Het plaatsen van de hardhouten vlonder

Naast de balustrade hebben we ook een hardhouten vlonder geplaatst op het dakterras. De keuze voor hardhout is gemaakt vanwege de duurzaamheid en de luxe uitstraling. Hardhout gaat lang mee, is bestand tegen weer en wind en vergt weinig onderhoud. Bovendien geeft het een warme, natuurlijke sfeer aan het terras, wat perfect contrasteert met de moderne uitstraling van de stalen balustrade.

De vlonderplanken zijn zorgvuldig geplaatst en op maat gezaagd, zodat het geheel naadloos aansloot op de contouren van het dakterras. Door de juiste installatie en het gebruik van kwalitatieve materialen blijft de vlonder jarenlang mooi, zelfs bij intensief gebruik.

Het eindresultaat: een stijlvol en veilig dakterras

Balustrade en Vlonder in Den Haag

Na een paar dagen hard werken konden Henk Jan en Albert met trots het eindresultaat laten zien aan de klant. Het dakterras in Den Haag was volledig getransformeerd. De stalen balustrade in Grachtengroen zorgde voor een veilige afbakening van het terras, terwijl de hardhouten vlonder een warme, natuurlijke uitstraling gaf aan de ruimte. De klant was ontzettend tevreden met het resultaat en kon niet wachten om het terras in gebruik te nemen.

Het plaatsen van een balustrade en vlonder op een dakterras is een ideale manier om een stedelijke buitenruimte te optimaliseren. Niet alleen zorgt het voor veiligheid, maar het maakt van een dakterras ook een uitnodigende plek om te ontspannen en van de buitenlucht te genieten, zelfs in een drukke stad als Den Haag.

Ook op zoek naar een veilige en stijlvolle balustrade?

Of je nu op zoek bent naar een balustrade voor je dakterras, balkon of tuin, bij Hekwerkwebshop.nl ben je aan het juiste adres. Wij leveren maatwerk en zorgen ervoor dat je nieuwe balustrade perfect aansluit bij jouw wensen en de stijl van je woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Onze ervaren monteurs staan klaar om ook jouw buitenruimte om te toveren tot een veilige en stijlvolle plek!

Lees ook: Balkonhekwerk met krullen in Den Haag