Stalen balkonhek met waslijnbeugels

Balkonhekwerk | Stijlvolle Balkonhekwerken!

Ben jij op zoek naar balkonhekwerk? Er zijn diverse soorten balkonhekwerken verkrijgbaar en ze worden op verschillende manieren gebruikt. Het hekwerk wordt gebruikt om als balustrade of borstwering te fungeren.

balkonhek waslijnpaal urk

Twee soorten balkonhekwerk

We kennen twee soorten balkonhekwerk. De meest voorkomende vorm is een hekwerk om een balkon. Onder een balkon verstaan we een platform welke aan een verdieping vloer grenst.

Naast het gebruik van een hekwerk om een balkon, worden deze hekwerk ook gebruikt als borstwering of balustrade om dakterrassen. Ze hebben als functie te voorkomen dat je van het balkon of dakterras valt.

Balkonhekwerk van Hout of Metaal?

Balkonhekwerk is verkrijgbaar in diverse materialen. Zo zijn er houten, metalen, kunstof en RVS hekwerken. Hieronder zal ik ieder soort kort beschrijven:

Houten Balkonhekwerken

Houten hekwerken hebben een zachte en stijlvolle uitstraling. Nadeel hiervan is dat deze meer onderhoud vergen dan de overige soorten. Het is raadzaam dat wanneer je een houten hekwerk om je balkon of dakterras wilt laten plaatsen, om voor een hardhouten hekwerk te gaan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld eikenhout. Hekwerken van vuren of grenen hout gaan over het algemeen minder lang mee.

Laat je goed adviseren over de te kiezen houtsoort, wanneer je op zoek bent naar een houten balkonhekwerk.

Metalen balkonhekwerken

Metalen hekwerken zijn de meest voorkomende soort. Deze hekwerken zijn onderhoudsvrij en gaan jaren mee. Daarnaast zijn ze vrijwel overal te verkrijgen en in diverse soorten en variaties te bestellen. Zelf hebben wij een ruim assortiment balkonhekwerken. Bekijk deze in onze hekwerk webshop.

Een metalen balkonhekwerk is verzinkt en verzinkt + gecoat leverbaar. Het voordeel van en gecoat hekwerk is dat deze dubbel beschermd is.

Ontdek hier al onze metalen balkonhekwerken >>

Kunstof Balkonhekwerken

Een kunstof hekwerk is vaak goedkoper en onderhoud vriendelijker dan alle overige soorten. Nadeel is wel dat deze vaak zwakker zijn. Wanneer er veel op het hekwerk geleund word, kan het zo zijn dat deze mee gaat geven. Ze zijn daarom onbetrouwbaarder dan een metalen of houten hekwerk.

Balkonhekwerk van RVS

Een balkonhek van RVS is net als een metalen hekwerk een uitstekende keuze. Deze hekwerken hoeven niet behandeld te worden en hebben een industriƫle uitstraling. Vaak worden deze hekwerken gecombineerd met RVS draadwerken.

Ben jij op zoek naar een balkonhekwerk? Bekijk dan alle hekwerken in onze hekwerk webshop.

Vervaardiging Balkonhekwerk

Al de balkonhekwerken die in onze hekwerk webshop verkrijgbaar zijn worden met de hand gemaakt. Wij vinden kwaliteit enorm belangrijk en om die reden vind je bij ons geen “made in China” modellen.

In onze werkplaats wordt met zorg aan de balkonhekwerken gewerkt. Allereerst worden alle onderdelen op maat gezaagd, waarna ze door gediplomeerde lassers in elkaar worden gelast. Ieder balkonhekwerk wordt verzinkt. Van deze balkonhekwerken wordt ruim 80% ook gecoat in een door onze klant gewenste RAL kleur.

Als hekwerk webshop vinden we het belangrijk dat onze klanten de mogelijkheid hebben om zelf de prijs te berekenen en het hekwerk te monteren.

Montage Balkonhekwerk

Natuurlijk heb je de mogelijkheid om onze balkonhekwerken zelf te monteren. Hiervoor hebben wij duidelijke montage handleidingen gemaakt, waarin wordt uitgelegd hoe jij het hekwerk zelf kunt monteren.

Wanneer jij liever hebt dat een van onze ervaren monteurs het balkonhek komt monteren. Dan kan dit natuurlijk ook. We hebben een monteur in dienst die dagelijks door heel Nederland balkonhekwerken monteert.

Ben jij op zoek naar een balkonhekwerk? Bekijk dan alle hekwerken in onze hekwerk webshop.

hekwerk webshop