Meer veiligheid door balustrade!

veiligheid balustrade

Wil je meer veiligheid op je balkon of dakterras? Dit kan doormiddel van een balustrade. Een balustrade voorkomt een val van een verdieping en dient daarom stevig en stabiel te zijn. Het bouwbesluit wijd hier tevens een aantal hoofdstukken aan.

Een veilige balustrade

Wat voor soort richtlijnen kun je in het bouwbesluit vinden? Bijvoorbeeld een aantal eisen over de hoogte van de balustrade. Een balustrade dient bij een hoogteverschil van een meter of meer een balustrade van minimaal 100 cm hoog te hebben. Bij een hoogte verschil van 13 meter of meer dient deze minimaal 120 cm hoog te zijn. Hoger mag natuurlijk altijd, lager niet. Ook mag een balustrade niet voorzien zijn van een opstap mogelijkheid tussen een hoogte van 20-70 cm en worden er eisen gesteld aan de openingen in een balustrade.

Er zijn verschillende soorten balustrades. Denk hierbij aan een stalen balustrade, een balustrade van RVS of een glazen balustrade. Een glazen balustrade zul je denken, is dat dan wel veilig? Een glazen balustrade is niet minder veilige dan een balustrade van bijvoorbeeld staal. Wel is het zo dat het glas aan een aantal eisen moet voldoen. Het glas in het kozijn van je woning is ander glas dan het glas van een glazen balustrade.

Balustrade van Hekwerkwebshop.nl

In onze Hekwerk Webshop vind je diverse soorten balustrades. We maken deze balustrades op maat en kunnen ze eventueel bij je op locatie komen monteren. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod.

Mocht je op zoek zijn naar een specifieke balustrade. Neem dan gerust eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We maken alle balustrade op maat in de werkplaats in Nederland en daardoor behoren maatwerk oplossingen tot de mogelijkheden. We denken graag met je mee en kunnen oplossingen bedenken voor jouw specifieke situatie.

balustrade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *