5 Tips voor het inrichten van een dakterras

Kan jouw dakterras wel wat sfeer gebruiken? Je dakterras is een plek waar je gezellig kunt ontspannen en tafelen. Dan mag het er natuurlijk ook wel een beetje sfeervol zijn. We hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het inrichten van je dakterras.

Tip 1: Meer privacy door balkondoeken

dakterras inrichten balkondoek
Dit gaat niet bij ieder dakterras op, maar in veel gevallen kunnen je buren op je dakterras kijken. Wanneer je meer privacy op je dakterras wilt kun je het afschermen met een zogenaamd balkondoek. Er zijn verschillende soorten balkondoeken verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan PVC balkondoeken, balkondoeken met fotoprint of natuurlijke omheiningen.

Tip 2: Gebruik een onderhoudsvrije vloer

dakterras vloer

Voorzie je dakterras van een onderhoudsvrije vloer. Er zijn diverse soorten dakterras vloeren op de markt. Denk hierbij aan vlonder vloeren, vloeren van betontegels of keramische vloeren. Kies bij voorkeur een vloer die onderhoudsvrij is en niet glad wordt.

Tip 3: Gebruik steigerhouten meubelen op je dakterras

meubels dakterras

Steigerhouten meubelen geven sfeer aan je dakterras dankzij hun karakteristieke uitstraling. De meubelen zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen en kunnen veelal op maat gemaakt worden. In onze webshop vind je diverse soorten meubelen van steigerhout die geschikt zijn voor gebruik op een dakterras. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod steigerhouten meubelen.

Je kunt bij steigerhouten meubelen denken aan loungemeubelen, buiten tafels en tuinbanken.

Tip 4: Meer kleur door het gebruik van tuindoeken

dakterras inrichten tuindoek
Wanneer je dakterras is voorzien van een muur of gevel, dan is een tuindoek een mooie manier om meer kleur op je dakterras of balkon te krijgen. De tuindoeken zijn vaak met verschillende opdrukken te verkrijgen en kunnen tevens op maat gemaakt worden. Wanneer je de kleuren op je dakterras afstemt op de kleuren van het tuindoek, krijgt het geheel een mooie rustig uitstraling. Hierdoor kun je heerlijk genieten van je dakterras.

Tip 5: Fleurig ontspannen met mooie bloembakken

bloembakken dakterras
Een dakterras wordt pas echt gezellig wanneer deze is voorzien van fleurige bloemen. In onze webshop vind je bloembakken met bloemen die we in verschillende uitvoeringen kunnen leveren. De bloembakken zijn voorzien van fleurige bloemmengsels die je zelf kunt kiezen. We hebben een achttal standaard mengsels, die de hele zomerperiode leverbaar zijn.

De bakken zijn voorzien van een kunststof Aqua Top inlay met waterreservoir. Dankzij dit waterreservoir kun je het water geven van de bloemen gerust eens een dagje overlaan.

Aanvullende tip: Laat een dakterras ontwerp maken

dakterras ontwerp
Wanneer je moeite hebt met het inrichten van je dakterras, dan kun je natuurlijk altijd een dakterras ontwerp laten maken. Onze online tuincoach helpt je graag verder! Hij bespreekt samen met jouw je wensen en vertaald dit naar een passende dakterras ontwerp op maat. Dit eventueel aangevuld met een planten- en materialen plan. Aan de hand hiervan kun je eenvoudig zelf je dakterras inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *