Dakterras maken op uitbouw

dakterras maken op uitbouw

Wil je een dakterras maken op uitbouw? In dit artikel willen we je aan de hand van een aantal handige tips laten zien hoe je een dakterras kunt maken op een uitbouw. We gaan uit van een deugdelijke constructie.

Dakterras omheinen

Wanneer je een dakterras wilt maken op een uitbouw. Dient er in veel gevallen een balustrade om het dakterras te worden geplaatst. Wanneer de uitbouw nog niet gebouwd is, is het verstandig om dit met je aannemer te bespreken. Er kunnen dan voorzorg maatregelingen getroffen worden m.b.t. de onderconstructie van het dak. Denk hierbij aan de montage van zogenaamde inplak steunen. Dit voordat de dakdekker het dak dicht plakt.

Wanneer het een bestaande uitbouw is, dient er gekeken te worden of het mogelijk is een balustrade op een andere manier te monteren. In onze Hekwerk Webshop bieden we diverse soorten balustrades aan, die we met verschillende bevestigingsmethoden kunnen leveren. Neem gerust eens contact met ons op voor een passend advies.

Vloer van het dakterras

Een eventuele oplossing voor de montage van een balustrade om een dakterras, is de plaatsing van een houten vlondervloer. Hier kan het hekwerk in sommige gevallen op gemonteerd worden en is bevestiging in de onderconstructie niet nodig.

Er zijn diverse soorten vloeren geschikt voor een dakterras. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlondervloer, betonnen tegels op tegeldragers of keramische tegels. Controleer altijd of een tegel geschikt is voor gebruik op een dakterras. De tegels worden bijna altijd op tegeldragers geplaatst, om beschadiging aan de dakbedekking te voorkomen. Wel is het hierdoor zo dat het gewicht op de tegel niet over de hele oppervlakte wordt verdeeld, maar naar de vier hoeken van de tegel gaat. Hierdoor kunnen tegels die niet sterk genoeg zijn breken!

Meubels op een dakterras

Een dakterras is geen dakterras als er geen meubels op staan. Natuurlijk wil je kunnen genieten van het mooie weer in de zomer, terwijl je met een boek in een lekker stoel zit. Ook bloembakken misstaan niet! Er zijn diverse soorten bloembakken verkrijgbaar. Zelf bieden we diverse soorten bloembakken met bloemen aan. Deze bakken zijn vervaardigd uit staal en voorzien van een kunststof Aqua Top inlay met waterreservoir. Hierdoor hoef je de bloemen niet iedere dag water te geven, maar kun je het gerust eens een dagje overslaan.

Dakterras ontwerp

Weet je niet goed hoe je het dakterras wilt maken? Neem dan eens contact op met onze Online Tuincoach. Hij bespreekt samen met jouw je wensen en helpt je verder met het ontwerpen van je dakterras. Eventueel kan hij een dakterras ontwerp compleet met materialen- en plantenlijst aanleveren. Zodat jij direct kunt starten met het maken van je dakterras op een uitbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *