Glazen balustrade op Dakterras in Kampen

Glazen Balustrade en Hardhouten Vlonder in Kampen: Een Stijlvol Dakterrasproject

Dakterrassen hebben iets bijzonders: ze bieden een unieke plek om te ontspannen, genieten van het uitzicht en de frisse lucht op hoogte op te snuiven. Voor een klant in Kampen mochten wij aan de slag om hun dakterras om te toveren tot een functionele en stijlvolle buitenruimte. Het resultaat? Een prachtige combinatie van een glazen balustrade en een hardhouten vlonder die niet alleen praktisch is, maar ook esthetisch een echte blikvanger. In dit blogbericht vertel ik je alles over dit project, van ontwerp tot installatie, en waarom deze combinatie van materialen zo’n uitstekende keuze is voor moderne dakterrassen.

Het Project in Kampen: Een Functioneel en Stijlvol Dakterras

Het dakterras in Kampen dat we hebben aangelegd, bestaat uit twee belangrijke elementen: een hardhouten vlonder en een glazen balustrade. Dit project kwam met een aantal unieke uitdagingen, zoals de hoogte van het terras en de wens van de klant om zowel veiligheid als een open, licht gevoel te creëren. Ons team, bestaande uit monteurs Henk Jan en Albert, ging aan de slag om deze wensen te vertalen naar een prachtig resultaat.

De Vlonder: Waarom Kiezen voor Hardhout?

Hardhouten vlonder op dakterras in Kampen

Een van de belangrijkste onderdelen van dit project is de hardhouten vlonder. Het kiezen van het juiste materiaal voor de vloer van een dakterras is cruciaal. Hardhout is hierbij een uitstekende keuze, en wel om verschillende redenen.

1. Duurzaamheid en Weerbestendigheid

Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden. Omdat een dakterras vaak blootstaat aan zon, regen en wind, is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat bestand is tegen de elementen. Hardhout heeft een natuurlijke dichtheid en oliën die het beschermen tegen vocht, schimmels en insecten. Hierdoor blijft de vlonder jarenlang mooi zonder dat er veel onderhoud nodig is.

2. Natuurlijke Uitstraling

Naast de praktische voordelen biedt hardhout ook een warme, natuurlijke uitstraling. De rijke, diepe kleurtonen van het hout creëren een gezellige sfeer op het terras. Dit natuurlijke materiaal vormt bovendien een prachtig contrast met de glazen balustrade en het moderne hekwerk, waardoor er een balans ontstaat tussen warmte en moderniteit.

3. Lange Levensduur

Met de juiste zorg kan een hardhouten vlonder tientallen jaren meegaan. Dit betekent dat het niet alleen een stijlvolle, maar ook een duurzame investering is. Door regelmatig onderhoud zoals het oliën van het hout, blijft het terras er als nieuw uitzien, terwijl het materiaal zelf zijn sterkte en stabiliteit behoudt.

Lees ook: Glazen balustrade op trapgat in Eersel

De Glazen Balustrade: Veiligheid en Openheid

Glazen balustrade op Dakterras in Kampen

Naast de hardhouten vlonder is de glazen balustrade een essentieel onderdeel van het dakterras. Waar het hout warmte en rust brengt, zorgt glas juist voor een gevoel van openheid en licht. Het glazen hekwerk biedt de perfecte combinatie van veiligheid en een moderne uitstraling, iets wat belangrijk is voor elk dakterras.

1. Veiligheid voorop

Een dakterras bevindt zich vaak op aanzienlijke hoogte, dus veiligheid is een absolute prioriteit. De glazen balustrade fungeert als een stevige barrière, zonder dat het uitzicht wordt belemmerd. Het glas dat we gebruiken is speciaal gehard en kan tegen een stootje. Hierdoor biedt het dezelfde veiligheid als een traditioneel metalen of houten hekwerk, maar met een veel lichtere uitstraling.

2. Onbelemmerd Uitzicht

Het mooiste aan een glazen balustrade is het onbelemmerde uitzicht dat het biedt. In Kampen had de klant een prachtig uitzicht vanaf het dakterras, en door te kiezen voor glas kunnen ze nu optimaal genieten van dit panoramische beeld. Het transparante materiaal zorgt ervoor dat het terras één lijkt te worden met de omgeving, waardoor het terras visueel groter en opener aanvoelt.

3. Moderne Esthetiek

Glas heeft een moderne, minimalistische uitstraling die perfect past bij de huidige architectonische trends. Door het glazen hekwerk te combineren met het thermisch verzinkte stalen frame, hebben we een strak, eigentijds ontwerp kunnen realiseren dat perfect past bij de stijl van de woning. Het hekwerk is vervolgens gepoedercoat in de kleur RAL 9006, een moderne zilverachtige tint die perfect aansluit bij het glas en het hardhout.

Lees ook: Glazen balustrade met matglas in Vlaardingen

Waarom Thermisch Verzinkt en Gepoedercoat?

Het stalen frame van de glazen balustrade is thermisch verzinkt en gepoedercoat. Maar waarom kiezen we voor deze afwerkingen?

  • Thermisch verzinken is een proces waarbij het staal wordt ondergedompeld in gesmolten zink. Dit zorgt voor een beschermlaag die het staal beschermt tegen roest en corrosie. Voor een buitenproject als dit, waar het hekwerk blootgesteld wordt aan vocht en weersinvloeden, is dit essentieel om de levensduur van het staal te verlengen.
  • Poedercoating biedt niet alleen extra bescherming, maar geeft het staal ook een mooie, egale afwerking. In dit project hebben we gekozen voor RAL 9006, een zilvergrijze kleur die modern en strak oogt. Deze kleur zorgt voor een subtiele, stijlvolle look die goed combineert met het glas en het hardhout.

De Installatie door Henk Jan en Albert

Glazen balustrade op Dakterras in Kampen

Onze ervaren monteurs, Henk Jan en Albert, zijn verantwoordelijk geweest voor de installatie van de vlonder en de glazen balustrade op het dakterras in Kampen. Het plaatsen van een vlonder en balustrade op een dakterras is een nauwkeurige klus, waarbij rekening gehouden moet worden met zowel de veiligheid als de esthetiek.

De hardhouten vlonder werd zorgvuldig geplaatst, met voldoende ruimte tussen de planken voor de natuurlijke werking van het hout. Vervolgens hebben Henk Jan en Albert de glazen balustrade gemonteerd, waarbij ze ervoor hebben gezorgd dat het geharde glas stevig en veilig bevestigd is in het thermisch verzinkte stalen frame.

Een Dakterras om Trots op te Zijn

Het eindresultaat is een prachtig dakterras dat zowel stijlvol als functioneel is. De combinatie van het warme hardhout met de moderne glazen balustrade zorgt voor een evenwichtige uitstraling, waarbij het terras uitnodigt om te genieten van het uitzicht en de buitenlucht. De klant in Kampen was dan ook meer dan tevreden met het eindresultaat.

Conclusie

Een hardhouten vlonder gecombineerd met een glazen balustrade is een uitstekende keuze voor wie een dakterras wil dat zowel modern als tijdloos oogt. Het biedt niet alleen veiligheid en duurzaamheid, maar ook een open, ruimtelijk gevoel. Heb je zelf plannen om een dakterras aan te leggen of te vernieuwen? Neem gerust contact met ons op, ons team staat klaar om jouw project tot leven te brengen!

Lees ook: Glazen balustrade op vide in Almere