franse balkons

Franse Balkons

Ben je op zoek naar Franse balkons? In onze Hekwerk Webshop vind je diverse soorten Franse Balkons. Een frans balkon wordt ook wel Frans balkonhekwerk genoemd. In onze Hekwerk Webshop vind je diverse soorten Franse balkons die je online kunt samenstellen en bestellen. Neem gerust eens een kijkje en ontdek al onze hekwerken.

Aandachtpunten voor het maken van een Frans balkon

Wanneer u overweegt een Frans balkon aan uw woning toe te voegen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder een aantal aandachtspunten die u in gedachten moet houden:

 1. Bouwvergunning: Zorg ervoor dat u een bouwvergunning heeft voordat u begint met de bouw van uw Frans balkon. Dit is afhankelijk van de regels van uw gemeente.
 2. Structuur: Het Frans balkon moet stevig genoeg zijn om te kunnen dragen en veilig te zijn. Zorg ervoor dat de constructie van het balkon wordt ontworpen door een professioneel ingenieur of architect en dat deze wordt gebouwd door een gekwalificeerde aannemer.
 3. Glas: Er zijn verschillende soorten glas die geschikt zijn voor een Frans balkon. Overleg met uw aannemer welk glas het beste past bij uw situatie. Veiligheidsglas is aanbevolen voor een Frans balkon.
 4. Schoonmaak: Houd er rekening mee dat een Frans balkon extra schoonmaak vereist. Zorg ervoor dat u deze taak regelmatig uitvoert om het uitzicht en de veiligheid te behouden.
 5. Accessoires: U kunt uw Frans balkon aankleden met accessoires zoals bloempotten, meubels of verlichting. Overleg met uw architect of aannemer welke accessoires geschikt zijn voor uw specifieke Frans balkon.

Het toevoegen van een Frans balkon aan uw woning kan veel voordelen bieden. Door de bovenstaande aandachtspunten in gedachten te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw Frans balkon veilig, stevig en esthetisch aantrekkelijk is.

Franse Balkons op Maat

Franse balkons worden veelal gebruikt als valbeveiliging of raambeveiliging op verdieping vloeren. Ze zijn dan tegen de gevel of het kozijn gemonteerd en voorkomen dat je door een openslaande deur of raam kunt vallen. In Nederland zijn Franse balkonhekwerken in veel gemeentes verplicht wanneer je op een verdieping ramen of deuren hebt die naar binnen openslaan.

Soorten Franse balkons

franse balkons

Franse balkons zijn er in verschillende soorten. Denk hierbij aan stalen balkons (zoals de foto hierboven), maar ook aan Franse balkons die bestaan uit glas. Een stalen balkonhekwerk, staat bekent om zijn degelijkheid. Een glas balustrade om zijn transparante uiterlijk (foto hieronder).

franse balkons

Impressie Franse balkons

Om je een beeld te geven van alle soorten Franse hekwerken, heb ik hieronder een overzicht gemaakt. Je vind er de meest uiteenlopende soorten franse balkonhekken. Ik hoop dat het je helpt om een keuze te maken voor jouw situatie.

1. Basis Frans balkonhekwerk

basis frans balkon

Dit basis Frans balkon bestaat uit een boven- en onderligger (de horizontale delen) met hiertussen spijlen. Het is een eenvoudig ontwerp en staat mooi in bijna iedere situatie. Het is een Frans hekwerk zonder poespas. In onze webshop vind je het als Frans balkonhekwerk A03.

2. Franse balkons met buikspijlen

franse balkons buikspijlen

Prachtig zijn ze: Franse balkonhekken met buikspijlen. De hekwerken danken hun naam aan de als een buik gevormde spijlen. Vervaardigd uit staal zijn ze sterk en kunnen ze tegen een stootje. We kunnen de hekwerken met en zonder sierlijke krullen of wokkels voor je maken.

3. Franse hekwerken met glas

glazen franse balkons

Heb jij een prachtig uitzicht vanuit je appartement of woning? Dan is zijn Franse balkonhekken met glas ideaal! Je behoud maximaal uitzicht, zonder dat er hekwerk delen in het zicht zitten. Ik hoor je denken: is een balustrade met glas wel veilig? In onderstaande video legt onze product specialist Berdien uit waarom een glas balustrade veilig is.

4. Sierlijke Franse balkons

sierlijk

In onze webshop vind je tevens sierlijke hekwerken. De hekwerken zijn voorzien van sierlijk smeedijzer en kunnen in verschillende uitvoeringen worden uitgevoerd. Je kunt kiezen uit diverse sierkrullen en spijlen. Wil je een Frans balkon naar eigen ontwerp laten maken? Vraag dan gerust een offerte aan. We helpen je graag verder!

Wat zijn de voordelen van Franse balkons?

Er zijn verschillende voordelen van Frans balkons:

 1. Uitzicht: Frans balkons bieden een prachtig uitzicht op de omgeving, zonder dat u hoeft naar buiten te gaan.
 2. Natuurlijk licht: Frans balkons laten veel natuurlijk licht binnen, wat bijdraagt aan een heldere en aangename sfeer in de ruimte.
 3. Ventilatie: Frans balkons bieden de mogelijkheid om de ramen te openen voor extra ventilatie, waardoor de ruimte beter geventileerd wordt.
 4. Extra ruimte: Frans balkons bieden extra ruimte die kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld planten, meubels of als een buitenruimte.
 5. Esthetisch aantrekkelijk: Frans balkons zijn esthetisch aantrekkelijk en kunnen het uiterlijk van een gebouw aanzienlijk verbeteren.
 6. Flexibiliteit: Frans balkons kunnen worden gebruikt in verschillende soorten gebouwen en in verschillende stijlen, waardoor ze flexibel zijn en aan verschillende wensen kunnen voldoen.

Hoe wordt een hekwerk voor Frans balkon gemaakt?

In deze video laat Ruud zien hoe hij een Frans balkonhek voor een Frans balkon maakt. Het materiaal ontvangt hij gezaagd en geboord. Vervolgens maakt hij er een mooi hekwerk van.

Franse balkonhekken online Bestellen

De Franse balkonhekken zijn eenvoudig te monteren, maar je kunt dit natuurlijk ook laten doen door een van onze ervaren monteurs. We streven ernaar uitsluitend kwaliteit hekwerken te leveren. Daarom zijn de hekwerken vervaardigd uit hoogwaardig staal. Neem voor een Frans balkonhek gerust een kijkje in onze Hekwerk Webshop en laat je verrassen door het aanbod.

Mocht je op zoek zijn naar een specifiek frans balkonhekwerk, neem dan gerust contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan. We streven ernaar om binnen 24 uur de aanvraag te beantwoorden. Ontdek al onze balkonhekwerken op hekwerkwebshop.nl en laat je verrassen door het aanbod.