RVS Frans balkon

RVS Frans balkon

Een Frans balkon is een doorvalbeveiliging voor naar binnen openslaande ramen op een verdieping. De basis is een glasplaat die verticaal tegen de muur of tegen het kozijn gemonteerd wordt. Frans balkons zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, waaronder RVS.

Voordelen van een RVS Frans balkon

RVS is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is bestand tegen weersinvloeden en corrosie, waardoor je jarenlang plezier hebt van je Frans balkon. Daarnaast is RVS een sterk en veilig materiaal. Het biedt een goede bescherming tegen vallen en is daardoor ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Lees ook: Balustrade onderdelen

De verschillende soorten RVS Frans balkons

Er zijn verschillende soorten RVS Frans balkons verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn:

  • Muurflenzen: deze worden tegen de muur gemonteerd en zijn de meest betaalbare optie.
  • Glasadapters: deze worden in het kozijn gemonteerd en zorgen voor een strakke uitstraling.
  • Glaslijsten: deze worden rond het glas gemonteerd en geven een stijlvolle uitstraling.

Waar kun je een RVS Frans balkon kopen?

RVS Frans balkons zijn verkrijgbaar bij veel bouwmarkten, ijzerwarenwinkels en online webshops, zoals Hekwerkwebshop.nl.

Lees ook: Frans balkon maken? Tips en overwegingen

Tips voor het kopen van een RVS Frans balkon

  • Meet de breedte en hoogte van het raam op om de juiste maat te bepalen.
  • Overweeg welk type RVS Frans balkon je wilt.
  • Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders om de beste prijs te vinden.

Een RVS Frans balkon is een veilige en stijlvolle toevoeging aan je woning. Het is een investering die je jarenlang plezier geeft.

Veiligheid

Een Frans balkon biedt een goede bescherming tegen vallen. Het is daarom een ideale oplossing voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Het glas is sterk en stevig, en het is moeilijk om er doorheen te vallen. Daarnaast is het glas vaak voorzien van een veiligheidsfolie, die het glas bij een breuk bij elkaar houdt.

Lees ook: Transparant Frans balkon

Stijl

Een Frans balkon kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je woning. Het glas zorgt voor een lichte en open uitstraling. De verschillende soorten RVS Frans balkons bieden verschillende mogelijkheden voor de stijl van je woning.

Installatie

De installatie van een RVS Frans balkon is relatief eenvoudig. Het kan echter verstandig zijn om de installatie te laten uitvoeren door een professional.

RVS Frans balkon kopen

Een RVS Frans balkon is een veilige en stijlvolle toevoeging aan je woning. Het is een investering die je jarenlang plezier geeft.

Lees ook: Frans balkon jaren 30