glazen balustrade voor trapgat

5 balustrades voor een trapgat

Ben jij op zoek naar een mooie balustrade voor om je trapgat? Balustrades zijn er in verschillende soorten en maten. Vandaar dat we in dit artikel 5 balustrades op een rijtje hebben gezet die je zou kunnen gebruiken op je trapgat.

1. Glazen balustrades

Deze prachtige trapgat balustrade hebben we al in Veenendaal om een trapgat gemonteerd. Door gebruik te maken van glas, heeft de balustrade een transparant uiterlijk. Daardoor kunt door de balustrade heen kijken. De balustrade bestaat uit RVS staanders of palen, waar glas tussen is geplaatst. Het glas is door middel van speciale glasklemmen aan de palen bevestigd.

Je vind de balustrade in onze webshop als glazen balustrade G05.

2. Stalen balustrade

stalen balustrade trapgat

Deze mooie stalen balustrade hebben we al geleverd en gemonteerd in een woning in Kampen. De balustrade is gecombineerd met een leuningwerk langs de trap. Aan de onderkant van de balustrade hebben we een zetwerk gelast, die tevens als randafwerking van de vloer fungeert. Het geheel heeft een stijlvolle uitstraling.

De balustrade vind je in onze webshop als balkonhekwerk A03.

3. Glazen balustrade zonder palen

Prachtig zijn de glas balustrades zonder profielen. Ze hebben een strakke, soms moderne uitstraling en staan mooi in de meeste woningen. Het glas is geklemd in een profiel dat op of tegen de vloer gemonteerd is. Ook komt deze balustrade met en zonder handregel voor.

De balustrade op de linker foto hebben we al langs een trapgat in een woonboot in Amsterdam gemonteerd. Ook de balustrade op de rechter foto hebben we langs een vide gemonteerd in een woning in Haarlem.

Je vind de balustrade ondertussen in onze webshop onder de naam glazen balustrade G03.

Is een glazen balustrade wel veilig?

Ben je benieuwd of een glazen balustrade als trapgat balustrade wel veilig is. Glas kan immers makkelijk breken? Onze productspecialist Berdien legt uit waarom een glazen balustrade toch veilig is.

4. Stalen glas balustrade

stalen glas balustrade

Deze stalen glas balustrade hebben we al langs deze vide gemonteerd. De balustrade is aan de onderzijde voorzien van een zetwerk profiel dat als randafwerking fungeert. Daarom heeft het geheel een open uitstraling. De glasplaten zijn door middel van glasklemmen aan de stalen palen gemonteerd.

De balustrade vind je in onze webshop als glazen balustrade G01.

Hoe worden de stalen balustrades gemaakt?

We produceren al onze stalen balustrades in de werkplaats in Nederland. Het is een interessant proces. Daarom laat Marie Louise in onderstaande video zien hoe dit in zijn werk gaat.

5. Stalen leuningwerk

De laatste jaren komen ze steeds vaker voor, stalen leuningwerk om een trapgat. Ze hebben een stijlvolle uitstraling en kunnen tevens als leuningwerk langs de trap gebruikt worden. Dit leuningwerk hebben we al samen met stalen trapleuningen geleverd.

Het leuningwerk vind je in onze webshop onder de naam leuningwerk L01.

Let op! Deze balustrade is volgens het bouwbesluit artikel 2.20 niet toegestaan als valbeveiliging. Dit in verband met de overklimbaarheid en de grote openingen in de balustrade. Daardoor raden we het zeer af om het leuningwerk in een woning met kinderen te gebruiken.

Aanvulling: Houten balustrades

Als aanvulling op deze top 5 balustrades voor een trapgat, willen we je ook attenderen op onze houten balustrades. Deze balustrades maken we op maat en kunnen we sneller leveren dan onze balustrades van staal of RVS. We leveren de balustrades als bouwpakket en kunnen deze eventueel bij jouw op locatie komen plaatsen.

Wat vinden onze klanten?

Balustrades voor trapgat van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten balustrades. We streven ernaar totaal aanbieder op het gebied van balustrades, afrastering en omheiningen te zijn. Daarom werken we er dagelijks aan ons aanbod en producten te verbeteren. Heb jij hierom vragen over een balustrade voor je trapgat? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Vragen of advies?

Heb je vragen over balustrades voor trapgat of wil je advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

    Contactgegevens

    Telefoon(036) 84 54 240
    Emailinfo@hekwerkwebshop.nl
    WhatsApp(036) 84 54 240