trapgat balustrade

Trapgat Balustrade

Ben je op zoek naar een trapgat balustrade? We hebben diverse soorten balustrades in ons assortiment, waaronder balustrades voor om een trapgat. De balustrades worden op maat gemaakt en kunnen worden afgestemd op jouw situatie. We vinden het belangrijk om een zo compleet mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Daarom werken we er dan ook dagelijks aan ons aanbod te verbeteren en de kwaliteit van onze artikelen te optimaliseren.

Trapgat Balustrade op Maat

trapgat balustrade

Een trapgat balustrade kun je online op maat bestellen in onze Hekwerk Webshop. Hierbij kun je denken aan houten, stalen of balustrades van RVS. Ook balustrades met glas behoren tot de mogelijkheden.

Om een offerte aan te vragen, kies je allereerst het door jou gewenste model. Vervolgens kies je kenmerken als de hoogte, afwerking en montage wijze. We streven ernaar om je aanvraag binnen 24-uur te beantwoorden. Bij akkoord, zullen wij de balustrade voor je op maat vervaardigen in onze werkplaats in Nederland.

Lees ook: 5 Balustrades voor een Trapgat

Soorten balustrades

Balustrades die geschikt zijn voor een trapgat, zijn er in verschillende uitvoeringen en gemaakt van verschillende materialen. Hieronder zal ik hier een aantal voorbeelden van laten zien.

1. Glas balustrades voor een trapgat

Ze hebben een stijlvolle uitstraling, glazen balustrades voor een trapgat. In onze webshop vind je verschillende glas balustrades die geschikt zijn voor om een trapgat. We maken ze op maat, waardoor we ze passend bij jouw op locatie kunnen komen monteren.

Bekijk ook: Glazen balustrade langs trapgat in Heerhugowaard

Is een glas balustrade wel veilig?

Wil je weten of een glas balustrade wel veilig is? Onze productspecialist Berdien legt het in bovenstaande video uit. Een balustrade moet aan het bouwbesluit voldoen, ook onze glazen balustrades.

We hebben wel eens geprobeerd hoe moeilijk het is om balustrade glas te breken. In onderstaande video doen we een poging.

Lees ook: Glazen balustrade langs trapgat in Uden

Zoals je kunt zien brak één van de twee platen (balustrade glas is gelaagd / bestaat uit twee lagen glas met en folie ertussen) nadat we meermaals met een hamers op het glas geslagen hadden. De andere plaat bleef heel. Hierdoor konden we nog steeds over de glasplaat lopen, zonder dat we hier doorheen vielen.

Balustrade G01

glazen balustrade g01

Glazen balustrade met stalen staanders, waar glas tussen geplaatst is door middel van glasklemmen.

Balustrade G02

Glazen balustrade G02

RVS glas balustrade bestaande uit RVS staanders met een ronde handregel.

Balustrade G05

Glazen balustrade G05

Transparante glazen balustrade gemaakt van RVS. Het glas is met glasklemmen bevestigd.

Balustrade G07

Glazen balustrade G07

Prachtige glazen balustrade met stalen staanders en aluminium liggers.

Balustrade G10

Glazen balustrade G10

Mooie variant op model G07, met extra handregel. Het glas zit in aluminium profielen geklemd.

Balustrade G03

Glazen balustrade G03

Glazen balustrade met vloerprofiel. Deze balustrade heeft geen palen.

2. Stalen trapgat balustrade

Een stalen trapgat balustrade komt niet veel voor, maar toch zijn er klanten die hier voor kiezen. In alle eerlijkheid pakt dit wisselend uit. Sommige stalen balustrades komen prachtig tot hun recht in een interieur en verrijken de ruimte enorm. Het kan echter ook compleet verkeerd uitpakken. Wees daarom voorzichtig met het toepassen van een stalen balustrade.

3. Leuningwerk

Prachtig zijn stalen leuningwerken langs een trap en om een trapgat. Ze hebben een strak uiterlijk en zijn vrij tijdloos.

Wel moet ik er bij zeggen, dat ze niet aan het bouwbesluit voldoen. Dit omdat er eenvoudig overheen geklommen kan worden en de openingen tussen de knieregels te groot zijn, waardoor er bijvoorbeeld een kind doorheen zou kunnen kruipen. We raden dit type ten zeerste af wanneer je het wil gebruiken in een woning met kinderen.

4. Houten balustrades

Naast stalen balustrades vind je in onze webshop ook houten balustrades. Deze balustrades hebben een meer natuurlijk uitstraling en zijn daarnaast op locatie makkelijker te bewerken. We maken onze houten balustrades op maat waardoor we ze passend voor jouw trap op trapgat kunnen maken. Onze monteurs kunnen de balustrade bij jouw op locatie komen monteren.

Balustrades op maat

De balustrades geschikt voor om een trapgat worden gemaakt in de werkplaats in Nederland. In bovenstaande video laat onze product specialist Marie Louise zien hoe onze balustrades gemaakt worden.

Lees ook: Balustrade Vide

Trapgat balustrade bestellen

Neem gerust eens een kijkje in onze webshop. We hebben diverse soorten balustrades die gebruikt kunnen worden om een trapgat. We maken ze op maat in onze werkplaats in Nederland en kunnen ze bij je op locatie komen monteren. Eventueel in combinatie met een bijpassende trapleuning.