Striphekwerk in Zoetermeer

Striphekwerk om dakterras in Zoetermeer

Een dakterras is een fantastische aanvulling op je woning. Het biedt een unieke plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, hoog boven de drukte van de stad. Maar veiligheid en uitstraling zijn essentieel als je optimaal wilt genieten van deze buitenruimte. Voor een klant in Zoetermeer hebben we onlangs een striphekwerk geplaatst rondom hun dakterras. Dit blog neemt je mee door het proces van dit project, waarin veiligheid, duurzaamheid en esthetiek centraal stonden.

Het project: Een striphekwerk om een dakterras in Zoetermeer

Striphekwerk in Zoetermeer

De klant uit Zoetermeer benaderde ons met de wens om hun dakterras te voorzien van een balustrade die niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en passend bij de moderne uitstraling van hun woning zou zijn. Na een grondig overleg kwamen we tot de conclusie dat een stalen striphekwerk de beste oplossing zou zijn voor dit project. Staal is sterk, duurzaam en perfect geschikt voor een dakterras dat bestand moet zijn tegen weer en wind.

Onze monteurs, Maarten en Albert, hebben vervolgens een prachtig striphekwerk op maat gemaakt en het dakterras rondom voorzien van een stevige, veilige omheining. Het hekwerk is thermisch verzinkt en gepoedercoat in de kleur antraciet, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling die perfect bij de stijl van de woning past.

Lees ook: Striphekwerk in Rotterdam

Wat is een striphekwerk?

Striphekwerk in Zoetermeer

Een striphekwerk is een type balustrade dat is opgebouwd uit smalle, verticale stalen strips. Het heeft een strak en minimalistisch ontwerp dat niet alleen veilig is, maar ook veel mogelijkheden biedt op het gebied van stijl en uitstraling. De strips worden met een gelijke afstand van elkaar geplaatst, wat zorgt voor een open en luchtig effect, zonder dat er wordt ingeboet op veiligheid.

Voor dit project in Zoetermeer hebben we ervoor gekozen om het striphekwerk volledig uit staal te maken. Staal is bijzonder sterk en biedt langdurige bescherming tegen de elementen, vooral wanneer het behandeld is met een beschermende coating zoals thermisch verzinken en poedercoaten. Door de toepassing van deze behandelingen kan het hekwerk tientallen jaren meegaan zonder dat het gaat roesten of vervagen.

Lees ook: Striphekwerk op dakterras in Den Haag

Waarom kiezen voor staal?

Striphekwerk in Zoetermeer

Staal is een populaire keuze voor balustrades, vooral voor buitenruimtes zoals dakterrassen. Het is extreem stevig en kan gemakkelijk zware belastingen dragen, wat een groot voordeel is als je een veilige afscherming nodig hebt voor een hooggelegen terras. Daarnaast is staal erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk, vooral wanneer het wordt voorzien van een beschermende laag.

In dit geval hebben we gekozen voor thermisch verzinken, een proces waarbij het staal wordt ondergedompeld in gesmolten zink. Dit zorgt ervoor dat het staal volledig wordt beschermd tegen roestvorming. Na het verzinken is het striphekwerk gepoedercoat in de kleur antraciet. Deze poedercoating geeft het hekwerk niet alleen een strakke, moderne uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de kleur jarenlang mooi blijft, zelfs bij blootstelling aan zon, regen en wind.

De voordelen van poedercoating

Poedercoating is een uitstekende afwerking voor metalen producten zoals hekwerken, omdat het een gladde, egale laag creƫert die bestand is tegen krassen, roest en verkleuring. Het proces begint met het elektrostatisch aanbrengen van een poeder op het staal, dat vervolgens in een oven wordt verhit. Dit zorgt ervoor dat het poeder smelt en versmelt tot een harde, duurzame laag.

Voor dit project in Zoetermeer hebben we gekozen voor de kleur antraciet, een populaire keuze die zorgt voor een eigentijdse, moderne look. Antraciet is een donkere grijstint die goed past bij veel verschillende stijlen en kleuren van woningen. Het geeft een strak en tijdloos effect en zorgt ervoor dat het striphekwerk niet alleen functioneel, maar ook een echte blikvanger is.

Het installatieproces door Maarten en Albert

Nadat het striphekwerk op maat was gemaakt en voorzien van de nodige beschermende coatings, was het tijd om het op locatie te plaatsen. Onze monteurs Maarten en Albert zijn met veel ervaring en vakmanschap aan de slag gegaan om het hekwerk stevig en veilig rondom het dakterras te installeren.

Het plaatsen van een balustrade op een dakterras vereist precisie en zorgvuldigheid. De strips moesten nauwkeurig worden geplaatst en stevig verankerd aan de ondergrond van het terras. Dankzij de kennis en ervaring van onze monteurs verliep dit proces vlekkeloos. Maarten en Albert hebben ervoor gezorgd dat het hekwerk perfect waterpas stond en dat alle onderdelen stevig vastzaten. Zo is de klant verzekerd van een veilige balustrade die jaren meegaat.

Lees ook: Stalen striphekwerk op aanbouw in Schiedam

Het resultaat: een stijlvol en veilig dakterras

Striphekwerk in Zoetermeer

Na een dag hard werken stond het striphekwerk rondom het dakterras stevig op zijn plaats. Het resultaat mag er zijn: een strak en stijlvol hekwerk dat perfect aansluit bij de moderne uitstraling van de woning. De klant was zeer tevreden met het eindresultaat. Dankzij het stalen striphekwerk kunnen zij nu met een gerust hart genieten van hun dakterras, zonder zich zorgen te maken over de veiligheid.

Het striphekwerk zorgt voor een open en luchtig gevoel, terwijl het tegelijkertijd een betrouwbare afscherming biedt. Door de kleur antraciet voegt het hekwerk een moderne, eigentijdse touch toe aan het dakterras en vormt het een prachtig contrast met de omliggende architectuur. Bovendien is het hekwerk dankzij de verzinking en poedercoating volledig onderhoudsvriendelijk en bestand tegen de elementen.

Ook een striphekwerk voor jouw dakterras?

Of je nu een dakterras, balkon of tuin wilt voorzien van een veilige en stijlvolle balustrade, bij Hekwerkwebshop.nl helpen we je graag verder. Ons team van ervaren vakmensen kan maatwerk leveren dat perfect aansluit bij jouw wensen en de uitstraling van je woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij zorgen ervoor dat jouw buitenruimte niet alleen veilig, maar ook prachtig wordt afgewerkt!

Lees ook: Striphekwerk op balkon