balkondoek bevestigen

Balkondoek bevestiging

Ben jij op zoek naar een balkondoek en wil je graag weten hoe je een balkondoek kunt bevestigen? In dit artikel zal ik je vertellen hoe je dit het beste kunt doen. Een balkondoek is een zeildoek of winddoek dat aan een balkonhek of balustrade wordt bevestigd. Ze hebben een aantal belangrijke voordelen.

Voordelen balkondoek

Het grote voordeel van een balkondoek is dat het voor een groot deel de wind tegen houd. Daarnaast voorkomt het ook dat pottenkijkers op je balkon of dakterras kunnen kijken. Zo kun je ongestoord genieten van je balkon. Heb je een prachtig uitzicht en wil je niet dat deze belemmerd wordt. Dan zou je voor een doorzichtig balkondoek kunnen kiezen.

Een balkondoek bevestigen

In bovenstaande video laten we zien hoe je eenvoudig een balkondoek aan een balkonhek kunt bevestigen. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is dat je het doek voor je balustrade spant. Je kunt het doek met een elastiek of kabelbinders aan het hekwerk bevestigen. Zorg er wel voor dat je het doek strak spant, zodat het bij harde wind niet gaat klapperen.

Een betere methode is om het balkondoek door de spijlen te vlechten. Dit is relatief eenvoudig. De doeken zijn voorzien van ogen, waardoor je het vast kunt zetten met kabelbinders. Doordat je het doek vlecht, gaat het niet klapperen bij wind. Dit klapperen wordt door sommige klanten als storend ervaren. Bestel het doek per meter lengte, 1 cm langer. Dus heb je een balkondoek van 300 cm nodig, dan bestel je er eentje van 303 cm.

Balkondoek op maat van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten balkondoeken die je eenvoudig online op maat kunt bestellen. We kunnen ze leveren in diverse kleuren en ringen op de jouw gewenste posities maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer lezen: