moestuin op balkon

Een moestuin op je balkon

Een moestuin op je balkon: Het wordt steeds populairder wereldwijd. Vaak wordt er gedacht dat je met een balkon weinig kan. Tuinieren en het gebruik maken van je groene vingers wordt al helemaal uitgesloten door de meeste mensen. Echter is dit niet nodig. Er zijn tegenwoordig veel verschillende methodes en producten te vinden die er voor kunnen zorgen dat jij toch kan tuinieren zonder dat je een huis met tuin hoeft te kopen. Vraag je, je nu af hoe dan? Lees dan vooral verder.

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is een methode om zoveel mogelijk plantjes in een kleine ruimte kwijt te kunnen. Er zijn rekken beschikbaar waar je speciaal ontworpen potten aan kan bevestigen. Het rek kan je aan een muur of gevel hangen. De potten hang je naast elkaar. Ook kun je ze boven en onder elkaar hangen. De ene bak is breder dan de andere bak waardoor de plantje geen last hebben van de bakken boven zich. 

Als je het rek en de bakken eenmaal hebt aangeschaft kun je het systeem bevestigen op de gewenste plek op jouw balkon. Vervolgens kan je verschillende plantjes kopen voor in de potjes. Wil je het liefst een moestuin koop dan fruit, groenten en kruiden plantjes. Kijk voordat je de plantjes koopt wel even of ze het weer op jouw balkon aankunnen. 

Moestuinieren in potten

Een andere goede optie om een moestuin te creëren op jouw balkon is door gebruik te maken van potten. Het leuke aan potten is dat ze in veel verschillende maten, vormen en kleuren te vinden zijn. Zo kan je kopen wat bij jouw smaak past. Er zijn tevens diverse potten die je aan je balkonhekwerk kunt bevestigen. Kies je voor felle kleuren potten kan je bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale groene plant. Of je draait het om waarbij je kiest voor een neutrale pot en die opvult met kleurrijke groente plantjes. Zoals tomaatjes bijvoorbeeld. Wil je, je balkon echt wat extra’s geven kan je er natuurlijk ook kiezen voor een leuke kleur pot met een kleurrijk plantje. 

Wat wil je planten?

Wil je een moestuin dan heb je echt geen grote tuin nodig. Er zijn veel verschillende plantjes die prima groeien op je balkon. Je kan kiezen uit groente-, fruit- en kruiden plantjes. 

Voorbeelden van groenten plantjes zijn: diverse soorten sla, doperwten, tomaten en courgette.
Voorbeelden van fruit plantjes zijn: Aardbeien, druiven, meloen en framboos.
Voorbeelden van kruiden planten zijn: Koriander, munt, tijm, dragon en salie.