gelaagd glas op maat

Gelaagd glas op maat

Gelaagd glas is glas dat bestaat uit twee of meer glasplaten die met elkaar zijn verbonden door een transparante kunststof folie. De folie heeft een hoge hechtingsfactor waardoor het glas bij een breuk niet versplintert en er geen opening kan ontstaan.

Gelaagd glas kan op maat worden gemaakt in verschillende maten, diktes en kleuren. Dit maakt het een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt.

Lees ook: Balustrade glas kopen

Voordelen van gelaagd glas op maat

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van gelaagd glas op maat:

  • Veiligheid: Gelaagd glas is veiliger dan gewoon glas, omdat het bij een breuk niet versplintert. Dit is een belangrijke overweging voor toepassingen waar veiligheid belangrijk is, zoals in ramen en deuren, balustrades en zwembaden.
  • Keuzevrijheid: Gelaagd glas kan op maat worden gemaakt in verschillende maten, diktes en kleuren. Dit geeft u de flexibiliteit om het glas te laten passen bij uw specifieke behoeften en smaak.
  • Duurzaamheid: Gelaagd glas is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het is bestand tegen weersinvloeden en kan goed tegen een stootje.

Lees ook: Frans balkon met glas

Toepassingen van gelaagd glas op maat

Gelaagd glas op maat wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen, zoals:

  • Ramen en deuren: Gelaagd glas wordt vaak gebruikt in ramen en deuren om de veiligheid te verbeteren. Bij een breuk blijven de glasplaten aan elkaar plakken, waardoor er geen scherpe randen ontstaan.
  • Balustrades: Gelaagd glas wordt ook vaak gebruikt in balustrades om de veiligheid te verbeteren. Bij een breuk blijven de glasplaten aan elkaar plakken, waardoor er geen opening ontstaat waardoor iemand naar beneden kan vallen.
  • Zwembaden: Gelaagd glas wordt gebruikt in zwembaden om de veiligheid te verbeteren. Bij een breuk blijven de glasplaten aan elkaar plakken, waardoor er geen scherpe randen ontstaan en er geen waterverlies optreedt.
  • Etalageglas: Gelaagd glas wordt gebruikt in etalages om de veiligheid te verbeteren en om inbraak te voorkomen. Bij een breuk blijven de glasplaten aan elkaar plakken, waardoor er geen opening ontstaat waardoor een inbreker naar binnen kan komen.
  • Glaswanden: Gelaagd glas wordt gebruikt in glaswanden om de veiligheid te verbeteren en om geluidsisolatie te bieden. Bij een breuk blijven de glasplaten aan elkaar plakken, waardoor er geen scherpe randen ontstaan en er geluidsisolatie wordt geboden.

Bestellen van gelaagd glas op maat

Als u gelaagd glas op maat wilt bestellen, kunt u contact opnemen met een glashandel. De glashandel zal u helpen om het glas te kiezen dat het beste bij uw behoeften en smaak past.

Lees ook: Balustrade met matglas