glazen poort in balustrade

Glazen poort in balustrade: Stijlvol en functioneel

Een balustrade is een reling die aan de rand van een dakterras, balkon of trap wordt geplaatst. Het dient als valbeveiliging en kan ook een decoratieve functie hebben. Glazen balustrades zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze geven een moderne en strakke uitstraling en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

Een glazen poort in een balustrade is een stijlvolle en praktische oplossing om je dakterras, balkon of trap af te sluiten. Het biedt veiligheid, zonder het zicht te belemmeren.

Waarom kiezen voor een glazen poort in balustrade?

glazen poort in balustrade

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een glazen poort in balustrade:

  • Stijlvol design: Glazen poorten geven een moderne en strakke uitstraling aan je woning. Ze passen perfect bij hedendaagse bouwstijlen, maar kunnen ook een mooie aanvulling zijn op klassieke gevels.
  • Meer lichtinval: Glazen poorten laten natuurlijk licht door, waardoor je woning een lichtere en ruimtelijkere uitstraling krijgt.
  • Veiligheid: Glazen poorten bieden optimale veiligheid, dankzij het gebruik van gehard glas en stevige scharnieren.
  • Onderhoudsarm: Glazen poorten zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel.
  • Multifunctioneel: Glazen poorten kunnen worden gebruikt om verschillende ruimtes van elkaar af te scheiden, zoals een dakterras van een tuin of een balkon van een woonkamer.

Lees ook: Glazen balustrade met vlonder in Kampen

Welke soorten glazen poorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten glazen poorten in balustrades verkrijgbaar, elk met zijn eigen kenmerken:

  • Scharnierpoort: Dit is de meest klassieke en voordelige optie. De poort draait op scharnieren die aan de zijkant van de balustrade zijn bevestigd.
  • Schuifpoort: Een schuifpoort is een ruimtebesparende optie, omdat deze langs de balustrade schuift in plaats van te draaien.

Lees ook: Wat is gelaagd glas?

Welke materialen zijn er beschikbaar?

glazen poort in balustrade

Glazen poorten in balustrades worden meestal gemaakt van gelaagd en gehard glas. Dit is een zeer sterk type glas dat bestand is tegen stoten en krassen. De dikte van het glas varieert van 8 mm tot 12 mm, afhankelijk van de grootte en het gebruik van de poort.

De frames van glazen poorten zijn meestal gemaakt van aluminium of staal. Aluminium is een lichter materiaal dat eenvoudig te monteren is, terwijl staal sterker is en een langere levensduur heeft. Beide materialen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat je een frame kunt kiezen dat past bij de stijl van je woning.

Hoe onderhoud je een glazen poort in balustrade?

Glazen poorten in balustrades zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Je kunt de poort schoonmaken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, die het glas of de frame kunnen beschadigen.

Conclusie:

Een glazen poort in balustrade is een stijlvolle en functionele oplossing om je dakterras, balkon of trap af te sluiten. Het biedt veiligheid, zonder het zicht te belemmeren. Glazen poorten zijn verkrijgbaar in diverse soorten, materialen en kleuren, zodat je altijd een poort kunt vinden die perfect past bij jouw wensen en behoeften. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een glazen poort in balustrade? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Lees ook: Glazen balustrade zelf plaatsen