houten balkonhek

Houten Balkonhek

Ben jij op zoek naar een houten balkonhek? Balkonhekken van hout zijn er in diverse soorten en maten. In dit artikel zal ik je kort uitleggen waar je op moet letten bij de aanschaf van een houten balkonhek.

Waarom een houten balkonhek?

Een houten balkonhekwerk heeft een stijlvolle uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt bij een woning met een landelijke uitstraling. Daarnaast staat een houten hekwerk ook mooi om een dakterras in een grote stad.

Een houten balkonhek heeft een natuurlijke uitstraling en niet een spijl is hetzelfde. De kleur schakeringen geven het hekwerk een bijzondere uitstraling. Eventueel kun je een houten hekwerk natuurlijk laten spuiten in een RAL kleur naar keuze. Dit om het hekwerk qua kleur volledig op je woning aan te laten sluiten.

Waar moet je op letten?

Houten balkonhekwerk VB03 met houten palen

Wanneer je een houten balkonhek als borstwering om je balkon of dakterras wilt gebruiken is het raadzaam om goed op te letten van welke houtsoort het hekwerk wordt gemaakt. Een hardhouten balkonhek, zoals bijvoorbeeld van eikenhout heeft een veel langere levensduur dan een balkonhekwerk van onbehandeld grenen of vuren hout.

Let bij de keuze van een hekwerk goed om de hoogte. De gangbare hoogte van een balkonhekwerk is 100 cm hoog, maar iets hoger is altijd aan te raden. De openingen in een hekwerk mogen volgens het bouwbesluit van 2012 ook niet groter zijn dan 10 cm.

Houten balkonhek bestellen

Wil je een houten balkonhek bestellen? We hebben in onze webshop diverse balkonhekken van hout. We maken deze op maat in de werkplaats in Nederland. Bekijk in de video hieronder hoe wij onze houten balkonhekken maken:

Productie proces houten balkonhek VB02

Kies in onze webshop allereerst het gewenste model of ontwerp. Geef vervolgens aan wat de afmetingen van je balkon of dakterras zijn. Het is ook mogelijk om de situatie door een van onze monteurs in te laten meten. Wij zullen op basis van die informatie een offerte voor je op maat maken. Als de offerte akkoord is zullen onze tekenaars het hekwerk voor je uitwerken en ontvang je deze per mail ter controle. Na akkoord op het ontwerp en eventueel de maatvoering maken we het houten balkonhek voor je in onze werkplaats op Urk.

Onze balkonhekken

Wij hebben zelf voornamelijk stalen balkonhekwerken in onze Hekwerk Webshop. Toch streven we ernaar een zo compleet mogelijk assortiment in onze webshop op te nemen. Ben jij op zoek naar een houten balkonhekwerk, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag aan een houten balkonhekwerk. Een overzicht van alle houten balkonhekken vind je hier: Houten balustrades!

Ook onze metalen hekwerken vind je in onze hekwerk webshop. Kijk gerust eens rond!

Vragen of Advies?