klein balkon gezellig maken

Klein balkon gezellig maken

Een kleine ruimte kan soms lastig lijken om in te richten. Helemaal een balkon wat grotendeels buiten is. Bij een kleinere ruimte bestaat het gevaar dat het snel rommelig of overvol lijkt. Het nadeel van een balkon is dat het wat kil kan zijn. Grauwe tinten en beton helpen hier niet bij. Er bestaan veel verschillende producten die jouw kleine balkon gezellig kunnen maken.

Klein balkon gezellig maken met balkon meubels

Er zijn diverse meubels op de markt verkrijgbaar die perfect zijn voor op een balkon. Het zijn meubels die wat kleiner zijn en bestand zijn tegen slechter weer. Zo kan je kiezen uit tafeltjes, stoelen en banken. Kies je voor een al kleurrijk meubelset dan geeft dit al gelijk een hele andere uitstraling op je balkon. Vind je echter een ander meubelstuk leuker en is die alleen verkrijgbaar in zwart of wit dan kan je er altijd nog zelf voor kiezen om de meubels te schilderen. Steigerhouten meubelen zijn vaak op maat te bestellen en kunnen worden aangepast aan jouw balkon. Hou je het liever de zwarte of witte kleur dan kan dat uiteraard ook. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om je meubels op te vrolijken met leuke kussentjes.  

Bloemen en planten op je balkon

Omdat een balkon zich buiten bevind is het een geschikte ruimte om bloemen en planten te kweken en neer te zetten. Je kan dit op verschillende manieren doen. Een voorbeeld is om je planten in bloempotten en bakken te zetten. Er zijn veel verschillende typen, maten en kleuren potten en bakken verkrijgbaar.

Het leuke aan planten op je balkon is dat het gemakkelijk veel sfeer geeft. Je kan kiezen voor grote groene planten of je balkon opvrolijken met kleine gekleurde bloemetjes. Hou er wel rekening mee dat alle planten hun eigen verzorging nodig hebben. Sommige planten doen het beter in de zon en anderen juist weer beter in de schaduw bijvoorbeeld. 

Balkon vloeren

Je vloer op je balkon aanpassen wordt vaak niet over nagedacht. Echter is dit ook zeker een optie. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit bestraten of voorzien van een vlonder. Kies je voor een leuke bestrating dan kan dit je balkon zeker opvrolijken. Een houten balkonvloer geeft ook een leuke rustiek effect wat jouw balkon helemaal eigen maakt. Doordat de vloer een grote oppervlakte vormt van je balkon is het wel aan te raden om goed na te denken over de type bestrating die je wilt. Het kan snel druk lijken. 

Klein balkon gezellig maken met balkonbar

Een andere leuke optie is een balkonbar. Een balkon bar is een tafeltje dat je bevestigt aan je balkonhekwerk. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag. De balkonbar kan je naar eigen smaak en style laten maken. Zet je er een paar leuke barkrukken onder dan geef je jouw balkon een compleet nieuwe look. Ook kan je voortaan je ontbijtje met uitzicht vanaf je balkon opeten. Ontdek onze balkonbar voor ronde reling.

Gebruik kleuren

Wees niet bang om kleuren te gebruiken. Een klein beetje kleur kan al een groot verschil maken. Vind je het spannend om een rode bank te kopen dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een neutrale bank te kopen en daar rode kussentjes in te leggen. Wat ook leuk kan zijn is een kleurrijk kleed of een kleurrijke zitzak.