Ruud maakt Frans balkon op maat

Ruud maakt een Frans balkon op maat

In het Nederlandse landschap zijn Franse balkons niet meer weg te denken. Ze zijn een populaire manier om een balkon te creëren zonder dat je een groot stuk grond nodig hebt. Een Frans balkon is een balkon dat slechts uit een balustrade bestaat, zonder een vloer. De balustrade is meestal gemaakt van staal of hout en is voorzien van spijlen.

In dit blogartikel nemen we je mee in het proces van het maken van een Frans balkon. We laten je zien hoe lasser Ruud een Frans balkonhek in elkaar last. Ruud is een ervaren lasser met een passie voor zijn vak. Hij maakt hekwerken van Hekwerkwebshop.nl op maat, zodat ze perfect passen bij de wensen van de klant.

Het materiaal

Het eerste dat Ruud doet, is het materiaal op maat zagen. In dit geval gaat het om een Frans balkonhek met sierspijlen. De spijlen zijn gemaakt van staal en zijn 12 millimeter dik en zijn voorzien van een gietijzeren element.

Het lassen

Na het zagen van het materiaal begint Ruud met het lassen. Hij gebruikt een MIG/MAG-lasapparaat om de delen van het hekwerk aan elkaar te lassen. Het lassen van een Frans balkonhek is een nauwkeurig werkje. Ruud moet ervoor zorgen dat de spijlen en liggers perfect recht staan.

Het verzinken en poedercoaten

Na het lassen wordt het hekwerk verzinkt. Verzinken is een proces waarbij het hekwerk wordt behandeld met een laagje zink. Dit laagje zink beschermt het hekwerk tegen roest.

Na het verzinken wordt het hekwerk gepoedercoat. Poedercoaten is een proces waarbij het Franse balkonhek wordt bedekt met een laagje poederverf. Dit laagje verf maakt het hekwerk weerbestendig en geeft het een mooie kleur.

Lees ook: Ruud Maakt: Een Frans balkonhekwerk

De plaatsing

De klant van Hekwerkwebshop.nl heeft ervoor gekozen om het hekwerk zelf te plaatsen. De klant heeft alle instructies gegeven die nodig zijn voor een goede plaatsing. De klant heeft de hekwerken in een dag geplaatst.

Frans balkon op maat

Een Frans balkon is een mooie en praktische toevoeging aan je huis. Het is een goed idee om een Frans balkon op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat het balkon perfect past bij je huis en aan je wensen voldoet.

Lees ook: Franse balkons in Amsterdam

Tips voor het maken van een Frans balkon

Als je zelf een Frans balkon wilt maken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je het materiaal op maat laten zagen. Ten tweede moet je een goede lasser inhuren. Ten derde moet je het hekwerk na het lassen laten verzinken en gepoedercoaten. Ten slotte moet je het hekwerk volgens de instructies van de lasser plaatsen. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in onze webshop en je laten verrassen door het aanbod Frans balkonhekwerk.

Over Ruud

frans balkonhek

Ruud is een ervaren lasser met een passie voor zijn vak. Hij maakt hekwerken bij Hekwerkwebshop.nl op maat, zodat ze perfect passen bij de wensen van de klant. Ruud is gespecialiseerd in het lassen van stalen hekwerken, waaronder Franse balkonhekken. Hij werkt met de beste materialen en gebruikt de nieuwste technieken.

Lees ook: Transparant Frans balkon