Ruud maakt een Frans balkonhekwerk

RUUD MAAKT: Een Frans balkonhekwerk

In deze video laat Ruud zien hoe hij een Frans balkonhekwerk maakt van staal. Het gaat om een mooi sierlijk hekwerk met cirkels tussen de horizontale liggers. Het wordt een prachtig hekwerk.

Video: Zo maakt Ruud een Frans balkonhekwerk

Wil je meer van dit soort video’s zien? Bekijk dan eens deze video waarin Ruud laat zien hoe hij een stalen balustrade maakt. Of deze video waarin het een hekwerk voor een Frans balkon maakt.

Wat is een Frans balkonhekwerk?

Een Frans balkonhekwerk (ook wel bekend als een Frans balkon) is een soort hekwerk dat wordt bevestigd aan de buitenkant van een gebouw. Meestal op een verdieping. Het is ontworpen om een ​​veiligheidsbarrière te bieden voor een raam of deur, terwijl tegelijkertijd een open gevoel behouden blijft. In tegenstelling tot een echt balkon is een Frans balkon echter niet groot genoeg om op te staan of op te zitten.

Meer lezen: Franse balkons of Frans balkon laten maken

Een Frans balkonhekwerk bestaat meestal uit een of meer horizontale staven of panelen. Deze zijn aan de gevel van het gebouw zijn bevestigd. Het kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder metaal, glas of hout. Vaak wordt het ontwerp van het hekwerk aangepast aan de stijl van het . Dit om een esthetisch aantrekkelijke uitstraling te creëren.

Een Frans balkonhekwerk wordt vaak gebruikt in stedelijke gebieden. Vaak is hier de ruimte beperkt en het toevoegen van een volledig balkon niet praktisch is. Het biedt bewoners de mogelijkheid om deuren en ramen te openen. Ook kunnen ze van het uitzicht te genieten, terwijl ze toch beschermd blijven tegen vallen.

Voorbeelden van geleverde Franse balkonhekwerken: