wat is matglas

Wat is Matglas?

Matglas is glas dat mat is gemaakt door behandeling met een slijpmiddel of een zuur, waardoor het licht dat er opvalt wordt verstrooid. Het matglas-effect kan ook worden bereikt door een matte glasfolie op glas of transparant perspex te plakken.

Soorten matglas

Er zijn verschillende soorten matglas verkrijgbaar, met verschillende mate van matheid. De mate van matheid wordt aangeduid met een cijfer, waarbij 1 het minst mat is en 10 het meest mat.

Toepassingen van matglas

Matglas wordt in veel verschillende toepassingen gebruikt, zoals:

 • Balustrades: Matglas wordt vaak gebruikt in balustrades om privacy te bieden en om het risico op verwondingen te verminderen.
 • Ramen en deuren: Matglas wordt ook vaak gebruikt in ramen en deuren om privacy te bieden en om de hoeveelheid lichtinval te reguleren.
 • Meubels: Matglas wordt ook gebruikt in meubels, zoals tafels, stoelen en kasten.
 • Decoratie: Matglas kan ook worden gebruikt voor decoratie, bijvoorbeeld om een wand te bekleden of om een kunstwerk te maken.

Voordelen van matglas

Matglas biedt een aantal voordelen ten opzichte van helder glas, zoals:

 • Privacy: Matglas biedt privacy doordat het licht wordt verstrooid.
 • Veiligheid: Matglas vermindert het risico op verwondingen, omdat het minder scherp is dan helder glas.
 • Rust: Matglas kan een rustgevende uitstraling geven.
 • Creativiteit: Matglas kan worden gebruikt om een unieke en persoonlijke stijl te creĆ«ren.

Meer lezen: Meer privacy op dakterras in Delfgauw

Nadelen van matglas

Matglas heeft ook een aantal nadelen, zoals:

 • Verminderde lichtinval: Matglas vermindert de hoeveelheid lichtinval, waardoor een ruimte donkerder kan lijken.
 • Verschillende tinten: Het is belangrijk om te onthouden dat matglas in verschillende tinten kan voorkomen. Het is daarom belangrijk om de juiste tint te kiezen voor uw toepassing.
 • Vervuiling: Matglas kan sneller vervuilen dan helder glas. Het is daarom belangrijk om het regelmatig schoon te maken.

Wat is matglas?

Matglas is een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van helder glas, zoals privacy, veiligheid en rust. Matglas kan echter ook een aantal nadelen hebben, zoals verminderde lichtinval en vervuiling. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van matglas af te wegen voordat u een beslissing neemt.

Lees ook: Glazen balustrade met matglas in Amsterdam

Toelichting op matglas in glazen balustrades

In glazen balustrades wordt vaak matglas gebruikt om privacy te bieden en om het risico op verwondingen te verminderen. Matglas is namelijk minder doorzichtig dan helder glas, waardoor mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Daarnaast is matglas minder scherp dan helder glas, waardoor het risico op verwondingen bij een val kleiner is.

Matglas in glazen balustrades wordt vaak in de vorm van matte folie aangebracht. Deze folie wordt op het glas geplakt en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De folie kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant, bijvoorbeeld als er sprake is van een bepaalde kleur of patroon.

Matglas is een goede keuze voor glazen balustrades in zowel woon- als werkomgevingen. Het biedt privacy en veiligheid, en kan ook een mooie uitstraling geven aan de ruimte.

Lees ook: Glazen hekwerk voor dakterras