Glasbalustrade op vide in Almere

Glasbalustrade op Vide in Almere

Een vide is een prachtige toevoeging aan je woning. Het creëert een ruimtelijk gevoel, zorgt voor extra licht en biedt een open verbinding tussen verschillende verdiepingen. Maar om optimaal van een vide te kunnen genieten, is veiligheid een belangrijke factor. Onlangs hebben we bij een klant in Almere een op maat gemaakte glasbalustrade geplaatst om de vide veilig en stijlvol af te schermen. In dit blog neem ik je mee door het hele proces van ontwerp tot plaatsing van de balustrade.

Het project: Een glasbalustrade op de vide in Almere

Glasbalustrade op vide in Almere

Onze klant in Almere had een open vide in hun woning en was op zoek naar een balustrade die zowel veilig als modern zou zijn. Ze wilden dat de balustrade zo min mogelijk visuele barrières zou creëren, zodat het gevoel van ruimte en licht behouden zou blijven. Na een adviesgesprek kwamen we tot de conclusie dat een glasbalustrade de beste oplossing was voor deze vide.

Een glasbalustrade biedt namelijk niet alleen de nodige veiligheid, maar heeft ook een minimalistische uitstraling die perfect past bij een moderne, strakke woninginrichting. Het glas zorgt ervoor dat er volop daglicht kan stromen tussen de verschillende verdiepingen en geeft tegelijkertijd een luxe uitstraling. We hebben de balustrade op maat gemaakt en deze is vervolgens gepoedercoat in de kleur zwart voor een chique en tijdloze afwerking.

Onze ervaren monteurs Maarten en Albert hebben de glasbalustrade bij de klant op locatie geïnstalleerd, waarbij zij ervoor hebben gezorgd dat de balustrade zowel functioneel als esthetisch perfect aansluit op de rest van de woning.

Lees ook: Balustrade voor overloop van hout

De voordelen van een glasbalustrade

Een glasbalustrade heeft veel voordelen, vooral op een plek zoals een vide waar licht en ruimte belangrijke factoren zijn. In tegenstelling tot traditionele balustrades van hout of staal, behoudt glas het open karakter van de ruimte. Hierdoor blijft de vide niet alleen veiliger, maar oogt deze ook lichter en ruimtelijker.

Daarnaast biedt glas een modern en strak uiterlijk dat goed past bij verschillende interieurstijlen. Of je nu een minimalistische inrichting hebt of juist meer houdt van een industriële look, een glasbalustrade kan een prachtige toevoeging zijn. In het geval van deze klant in Almere was de keuze voor glas ideaal, omdat het perfect aansloot bij de eigentijdse architectuur van hun woning.

Bovendien is een glasbalustrade zeer onderhoudsvriendelijk. Het glas is eenvoudig schoon te maken en, mits goed geplaatst en behandeld, blijft het jarenlang mooi zonder dat er veel onderhoud nodig is. Door het glas te combineren met een stalen constructie die gepoedercoat is, wordt de balustrade niet alleen mooi, maar ook extreem duurzaam en bestand tegen slijtage.

Het ontwerp en de afwerking

Glasbalustrade op vide in Almere

Het ontwerp van de glasbalustrade voor deze vide was volledig op maat gemaakt. Omdat elke woning anders is en de wensen van de klant altijd uniek zijn, zorgen we ervoor dat onze balustrades precies passen bij de ruimte waarvoor ze bedoeld zijn. In dit geval wilde de klant een strakke, moderne uitstraling met een minimalistische vormgeving. Glas was daarbij de perfecte keuze.

De stalen elementen van de balustrade zijn gepoedercoat in de kleur zwart. Zwart is een populaire kleur voor moderne interieurs omdat het zorgt voor een strak contrast met de lichte ruimtes en materialen zoals glas. Door deze combinatie oogt de balustrade stijlvol, zonder de aandacht van de ruimte af te leiden.

Lees ook: Stalen balustrade op maat voor een klant in Amsterdam

De kracht van poedercoating

De keuze om de stalen onderdelen van de balustrade te poedercoaten, heeft niet alleen te maken met de uitstraling. Poedercoating is een afwerking die ervoor zorgt dat het staal extra goed beschermd is tegen slijtage, roest en andere vormen van schade. Het proces houdt in dat er een elektrostatisch geladen poeder op het metaal wordt aangebracht, dat vervolgens in een oven wordt verhit zodat het smelt en versmelt met het staal.

Dit zorgt voor een duurzame, stootvaste en weerbestendige laag die jarenlang meegaat. In het geval van deze glasbalustrade zorgt de poedercoating in zwart ervoor dat het geheel een moderne en luxe uitstraling heeft, terwijl het staal beschermd blijft tegen beschadigingen door dagelijks gebruik.

De installatie van de glasbalustrade

Nadat de balustrade op maat was gemaakt en de stalen elementen waren gepoedercoat, gingen onze monteurs Maarten en Albert aan de slag met de installatie. Het plaatsen van een glasbalustrade vereist uiterste precisie, vooral wanneer het glaspanelen betreft die naadloos moeten aansluiten op de rest van de constructie.

Maarten en Albert hebben ervoor gezorgd dat de glaspanelen stevig en veilig zijn bevestigd aan de vide, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van speciale bevestigingssystemen die het glas stevig op zijn plaats houden, zonder dat dit afbreuk doet aan de strakke uitstraling van het ontwerp. Door hun vakmanschap verliep het hele proces soepel en konden zij de balustrade op korte termijn afronden.

Na de installatie was het resultaat precies wat de klant in Almere voor ogen had: een moderne, veilige en minimalistische balustrade die perfect aansluit bij de vide en de rest van de woning.

Lees ook: Glazen balustrade vide

Het eindresultaat: een veilige en stijlvolle vide

Glasbalustrade op vide in Almere

Dankzij de glasbalustrade is de vide van de klant in Almere nu niet alleen veilig, maar ook een echte eyecatcher geworden. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat het licht optimaal door de ruimte stroomt, terwijl de zwarte gepoedercoate stalen elementen zorgen voor een moderne en luxe uitstraling.

De klant was zeer tevreden met het resultaat en kon meteen genieten van hun vernieuwde vide. Dankzij het maatwerk en de zorgvuldige installatie van onze monteurs Maarten en Albert, is de balustrade niet alleen een functionele toevoeging aan de woning, maar ook een stijlvolle blikvanger.

Ook een glasbalustrade voor jouw vide?

Ben je op zoek naar een stijlvolle en veilige oplossing voor jouw vide of trapgat? Een glasbalustrade is de perfecte manier om licht en ruimte te behouden, terwijl je zorgt voor veiligheid en een modern design. Bij Hekwerkwebshop.nl leveren we maatwerk dat aansluit bij jouw specifieke wensen en de stijl van je woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Ons team van ervaren vakmensen staat klaar om ook jouw vide te voorzien van een prachtige glasbalustrade!

Lees ook: Glazen balustrade langs vide in Soerendonk