balkonhekken prijzen

Balkonhekken Prijzen

balkonhekken prijzen

Balkonhekken prijzen! Wanneer je op zoek ben naar een balkonhekwerk, dan wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. In dit artikel zal ik je kort uitleggen op basis waarvan de prijzen van een balkonhekwerk berekend worden.

Balkonhekken Prijzen

balkonhekwerk prijzenDe prijzen van balkonhekken zijn heel erg afhankelijk van de specificaties van het balkonhek. Dit maakt het lastig om de prijzen van een balkonhekwerk met elkaar te vergelijken.

De prijzen zijn namelijk van een aantal factoren afhankelijk, namelijk het uurtarief van de lasser, de staalprijs, de verzinkkosten, de coatingkosten en montage kosten.

De ene leverancier bied bijvoorbeeld het hekwerk spotgoedkoop aan, maar probeert de korting terug te verdienen met de montage. Een ander bedrijf bied gratis montage aan, maar heeft een duurhekwerk. Dit is lastig vergelijken, wanneer je verschillende offertes aanvraagt.

Hieronder zal ik een aantal specificaties van een hekwerk bespreken, zodat jij kunt zien of het totaal bedrag een redelijke prijs is voor het hekwerk.

Waar zijn Balkonhekken Prijzen van Afhankelijk

De prijzen van een balkonhekwerk zonder montage zijn afhankelijk van de volgende specificaties:

  • Soort horizontale liggers
  • Dikte Spijlen
  • Hart op hart maat spijlen (onderlinge afstand)
  • Soorten Palen
  • Punten, krullen en andere versieringen

Soort Horizontale liggers
Er worden verschillende soorten horizontale liggers gebruikt. Het mooiste vind ik zelf een koker 40×20 of 30×20 mm. Vaak zie je dat de liggers van “made in China” modellen strippen zijn. Hierdoor wordt het hekwerk minder stabiel, maar wordt deze wel een stukje goedkoper.

Dikte Spijlen
Ook de dikte van de spijlen bepaald de prijs. Zo bevatten onze sierhekwerken spijlen van 16 mm dikte. Er zijn ook hekwerken met spijlen van bijvoorbeeld 10 of 12 mm dik.

Hart op hart maat spijlen
Met de hart op hart maat (hoh) wordt de afstand tussen de spijlen bedoeld. Gemeten vanaf het midden van de spijlen. Wanneer een hekwerk een hoh maat heeft van 12 cm i.p.v. bijvoorbeeld 10 cm. Dan houd dit in dat er over het hele hekwerk minder spijlen gebruikt worden, waardoor de totaal prijs iets daalt. Nadeel van een breed hoh maat is dat ook hierbij het hekwerk minder stabiel wordt.

Soorten Palen
Ook het gebruik van de palen bepaald de prijs van een balkonhekwerk. Over het algemeen wordt er een koker van 40×40 of 50×50 mm gebruikt. In sommige gevallen wordt er bezuinigd op de paalkop. Wanneer een paal bijvoorbeeld voorzien is van een kunstof dop, dan drukt dit de prijs een beetje.

Punten, Krullen en Versieringen
Misschien logisch, maar hoe meer versiering een balkonhekwerk bevat, hoe duurder deze wordt.

Balkonhekken Bestellen

Wil jij een balonhekwerk bestellen? Bezoek dan eens onze hekwerk webshop! Wij hebben diverse soorten balkonhekwerken in ons assortiment.

hekwerk webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *