balustrade balkon

Balustrade Balkon

balustrade balkon

Balustrade balkon! Op zoek naar een balustrade voor je balkon? Een balustrade fungeert over het algemeen als borstweringen om te voorkomen dat je van het balkon afvalt. Deze balustrades zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen en in dit artikel wil ik je een aantal verschillende soorten laten zien.

Balustrade met spijlen

balustrade balkonEen metalen balustrade, ook wel balkonhekwerk, bestaat uit dwarsliggers met hiertussen verticale spijlen. Het hekwerk is kindvriendelijk door de beperkte ruimte tussen de spijlen.

Dit soort balustrades zijn er in verschillende vormen. Zo is het hekwerk op de foto verzinkt, maar deze balkonhekwerken kunnen we ook leveren in een RAL kleur naar keuzen. Hierdoor kun je het hekwerk volledig afstemmen op jouw situatie.

Een balustrade met spijlen kan worden verfraait met krullen en/of ornamenten. Hierdoor krijgt het hekwerk een sierlijke uitstraling. Lees hier meer over onze sierlijke buikspijl balkonhekken.

Houten Balkon Balustrade

houten balustradesNaast metalen balustrades of balkonhekwerk worden er ook regelmatig houten balustrades gebruikt op een balkon of dakterras. Deze balustrades hebben een andere uitstraling dan de fijnere metalen hekwerken.

Nadeel van houten balustrades is wel dat deze meer onderhoud nodig hebben dan stalen balustrades. Zo moeten ze vaker schoongemaakt worden en zal het houtwerk regelmatig opnieuw gelakt moeten worden. Het voordeel is wel dat een houten balustrade vaak een stijlvolle uitstraling heeft.

Buikspijl Balkon Balustrade

balkon balustradeEen buikspijl balkon balustrade is gelijk aan een metalen balkonhekwerk, alleen zijn de spijlen van dit hekwerk anders. Een buikspijl is een spijl welke gebogen is, zodat het lijkt alsof deze een buikje heeft. Vaak worden deze spijlen gebruikt bij een klein balkonhekwerk of bij een frans balkonhek.

Wij hebben ook balustrades in onze hekwerk webshop. neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod. We produceren de hekwerken in de werkplaats in Nederland. Hierdoor is maatwerk mogelijk.

Balustrade voor jou balkon bestellen

Ben jij op zoek naar een balkon balustrade? Bestel deze dan eenvoudig online. In onze hekwerk webshop vind je diverse hekwerken, zoals balkonhekwerken, sierhekwerken en poorten.

hekwerk webshop