dakterras inrichten

Dakterras inrichten: 5 tips voor inspiratie

Een dakterras inrichten kan een uitdaging zijn. Vaak hebben dakterrassen een relatief klein oppervlak, dat maakt het lastig om er echt wat van te maken. Toch zijn er een aantal belangrijke tips waarmee je een dakterras of balkon echt op kan fleuren. Met deze 5 tips gaat dat zeker lukken.

Tip 1: Dakterras inrichten met potten en bakken

Bloemen en planten geven jouw dakterras echt het gevoel van een tuin. Ook op een klein dakterras kun je een hoop groen kwijt. De bloemen en planten hoeven natuurlijk niet alleen in bloempotten op de grond te staan, maar kunnen ook opgehangen worden in hangende bloempotten. Daarnaast zijn er ook verticale plantenbakken. Deze hang je gewoon op aan de muur.

Houd bij de keuze voor planten en bloemen wel rekening met de weersomstandigheden op je dakterras. Vaak is een dakterras een winderige en zonnige plek. Dit is niet de ideale situatie voor sommige planten. In een bloempot zijn planten ook kwetsbaarder omdat er minder reserves beschikbaar zijn voor ze.

Tip 2: Dakterras inrichten met Lounge meubelen

Voor de keuze van meubelen is het belangrijk dat je beslist wat voor een functie jouw dakterras gaat hebben. Ga je het dakterras inrichten om te relaxen of juist om lekker te eten met vrienden en familie? Een groot dakterras is makkelijker in te delen dan een klein dakterras.

Als je vaak lekker uitgebreid eet, dan is een tuinset een goede optie voor op het dakterras. Ben je meer van het ontspannen , dan kies je juist voor een heerlijke loungebank. Voor de echt kleine dakterrassen zijn er ook opvouwbare tuinsets te krijgen. Deze zet je snel en handig aan de kant op het moment dat je het even niet nodig hebt. Ook neemt een ronde tafel minder ruimte in dan een vierkante tafel.

Tip 3: Balkonbar op maat

s Avonds relaxen aan je eigen balkonbar, wie wil dat nou niet? Een balkonbar is een houten bar. Deze bar wordt bovenop een balustrade gemonteerd.

Tip 4: Meer privacy door een balkondoek

Er is vaak veel zon op het dakterras. Een parasol is een ideale manier om schaduw te creƫren op het dakterras. De parasolvoet staat echter wel vaak in de weg. Een oplossing hiervoor is een balkondoek. Deze hang je op aan de muur en de balustrade. Zo heb je geen last van de parasolvoet, maar wel de schaduw die een parasol ook biedt.

Ook bied een balkondoek meer privacy op je balkon of dakterras en houd het de wind tegen. Hierdoor kun je optimaal genieten van jouw buitenruimte. Bij het inrichten van een dakterras mag een balkondoek dus niet ontbreken.

Tip 5: Maximaal uitzicht door glazen balustrade

Een glazen balustrade geeft jouw dakterras een extra upgrade. Naast dat een glazen balustrade er heel strak en modern uitziet, heb je nog een prachtig uitzicht omdat je door de balustrade heen kunt kijken. Een glazen balustrade laat daarnaast veel licht door. Het geeft een ruimtelijk gevoel, alsof je dakterras een stuk groter is dan deze daadwerkelijk is. Een glazen balustrade kopen doe je eenvoudig online in onze webshop.

In bovenstaande video zie je een prachtige glas balustrade die we om een dakterras hebben gemonteerd. De bevestigingsbeugels zijn netjes afgewerkt achter de gevelbekleding. Ontdek de voordelen glazen balustrade.

Met de 5 bovenstaande tips richt jij ook in een handomdraai jouw dakterras in. Zo wordt het een echt paradijsje, waar je de lange, zwoele zomeravonden met plezier doorbrengt. Laat de zomer maar komen!