Voordelen glazen balustrade

In veel gebouwen worden balustrades gebruikt, denk aan dakterrassen of balkons van huizen, maar ook een open hogere verdieping in een bedrijfs- of winkelpand. De trappen en balkons worden door (interne en externe) balustrades ondersteund. Daarnaast bieden balustrades extra veiligheid. Ze zorgen ervoor dat we minder snel naar beneden kunnen vallen. Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden voor het maken van balustrades, denk bijvoorbeeld aan staal, aluminium, hout en dus glas. Zeker de glazen balustrade is de afgelopen jaren heel populair geworden. Hoe komt dit? Hieronder lees je een aantal voordelen van glazen balustrades.

Geeft een ruimtelijk gevoel

Glas wordt tegenwoordig veel gebruikt in de ontwerpen van huizen en gebouwen. Dit komt doordat de ruimte met glazen elementen groter lijkt. Vooral een glazen balustrade creëert een ruimtelijk gevoel, alsof de ruimte veel groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. Een balustrade van bijvoorbeeld ijzer of metaal geeft dit gevoel niet.

Behoud van licht

Glas is één van de weinige materialen waar je doorheen kunt kijken. Het effect van kunststof komt soms in de buurt, maar is lang niet zo goed als glas. Glas zorgt ervoor dat het uitzicht er nét zo mooi uitziet als wanneer je niet door glas heen kijkt.

Lichtdoorlatend

Door glazen balustrades schijnt meer licht, waardoor je binnen een luchtiger en opener gevoel creëert. Dit maakt glazen balustrades heel populair. Het aanwezige zonlicht wordt meer benadrukt.

Ramen die in de lijn geïnstalleerd zijn met een glazen balustrade geven een heel modern interieur. Het natuurlijke licht stroomt vrij door de ruimte, in tegenstelling tot de traditionele balustrades en randen, die het licht altijd tegenhouden en al snel een ‘opgesloten’ gevoel creëren.

Makkelijk schoon te houden

Er zijn veel producten op de markt voor het schoonmaken van glas. Hierdoor is de balustrade binnen no-time weer schoon en als nieuw. Met een doek veeg je de viezigheid snel van het glas af. Bij krassen of andere beschadigingen kan polijsten een oplossing zijn. Dit soort schade kan veel beter en sneller verholpen worden dan bij balustrades gemaakt van ander materiaal.

Sterk en duurzaam

Een glazen balustrade heeft weinig onderhoud nodig en gaat erg lang mee. Glas lijkt heel fijn en breekbaar, maar is duurzamer dan hout. Glas behoudt zijn kwaliteit, met het blote oog is het bijna niet te zien hoe oud een glazen balustrade is. Daarnaast is gehard glas erg sterk.

Glas is veilig

Tegenwoordig is gehard glas zowel veilig als sterk en breekt het zelden. Deze glazen balustrades zijn even sterk als staal en er is een extreme structurele druk nodig om een glazen balustrade te kunnen breken. De kans om van een terras of balkon af te vallen is met een glazen balustrade minimaal.

Zoals hierboven beschreven hebben glazen balustrades een hoop voordelen. Naast dat het materiaal veilig, duurzaam en makkelijk te reinigen is, ziet een glazen balustrade er ook gewoon mooi en luxe uit. Reden genoeg om bij een verbouwing of nieuwbouw te kiezen voor een glazen balustrade.