Hekwerk op erker
Ben jij op zoek naar een hekwerk op je erker? We hebben in Haarlem een mooi balkonhekwerk op een erker gemonteerd. In dit artikel wil ik je stap voor stap laten zien hoe het hekwerk tot stand is gekomen. Van de aanvraag, het tekenwerk tot de uiteindelijke montage.
1. De aanvraag
We kregen een aanvraag binnen van onze klant met bovenstaande foto. Onze klant wilde het reeds aanwezige houten balkonhek vervangen voor een stalen hekwerk. Voordeel van een stalen hekwerk is dat deze onderhoudsvrij is. Op basis van de aanvraag en opgegeven maatvoering hebben we een passende offerte op maat gemaakt. De aannemer van onze klant zou het bestaande hekwerk verwijderen, dat hoefden we niet te doen.
De klant heeft in onze webshop een hekwerk ontwerp uitgezocht. Het hekwerk dat we mochten aanbieden is in onze webshop te vinden als balkonhekwerk A01. Het is een hekwerk van staal, dat aan de bovenzijde is voorzien van smeedijzeren cirkels.
2. De inmeting van het hekwerk op erker
Nadat de aannemer het hekwerk had verwijderd, is onze monteur Henk Jan bij de klant in Haarlem langs gegaan om de erker op te meten. Hij kijkt dan op locatie waar het balkonhekwerk kan verankerd worden aan de ondergrond. Tevens neemt hij de maatvoering op en meet graden van de hoeken. Deze gegevens verwerkt hij voor onze tekenafdeling.
3. De werktekening
Nadat onze monteur de situatie heeft opgemeten, maakt onze tekenafdeling een werktekening van het hekwerk. Deze tekening sturen wij altijd naar onze klanten voordat het hekwerk in productie gaat. Zo kun je als klant het ontwerp van het hekwerk controleren en weet je zeker dat het hekwerk naar jouw wensen wordt gemaakt.
De werktekening wordt door de werkplaats gebruikt om het hekwerk te produceren. Daarnaast gebruiken onze monteurs de tekening bij de montage van het hekwerk op de erker.
4. De productie van het balkonhekwerk
Op basis van de werktekening wordt het balkonhekwerk gemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat? In bovenstaande video laat onze productspecialist Marie Louise zien hoe dit werkt. Omdat we de balustrades op maat maken, behoren maatwerk oplossingen tot de mogelijkheden.
5. Het verzinken en coaten
Als het hekwerk in elkaar is gelast, gaat het naar de verzinkerij en coaterij om voorzien te worden van een bescherming. Dit is nodig, omdat staal buiten snel roest. Het hekwerk wordt voorzien van een zinklaag om de roestvorming te voorkomen. Hierdoor is het hekwerk jarenlang te gebruiken. Eventueel kan het hekwerk worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.
Onze klant in Haarlem heeft er voor gekozen om het balkonhek te laten voorzien van een zwarte zijdeglans poedercoating (RAL 9005). Hierdoor past het hekwerk prachtig bij de woning.
6. De montage op de erker
Het hekwerk is nu klaar om gemonteerd te worden. Onze monteurs hebben het hekwerk meegenomen naar de montageklus en deze vakkundig gemonteerd. Zie de foto’s hierboven voor het eindresultaat.
Het balkonhekwerk is aan de voorzijde door middel van twee gevelbeugels aan de erker gemonteerd. Op de uiteinden van het hekwerk is het middels een muurbevestiging aan de gevel van de woning gemonteerd. Hierdoor is het een stevig geheel en is het een stevig en stabiel balkonhek.
Ervaringen
Hekwerk op erker van Hekwerkwebshop.nl
Ben jij op zoek naar een hekwerk voor op je erker? Neem dan gerust eens een kijkje in onze webshop. We hebben diverse soorten hekwerken die geschikt zijn om te monteren op je erker. Denk hierbij aan balkonhekwerk, maar ook aan bijvoorbeeld glazen balustrades. Ontdek de mogelijkheden!