balustrade op maat

Balustrade op Maat

Ben je op zoek naar een balustrade op maat? In onze Hekwerk Webshop kun je je eigen balustrade samenstellen en eenvoudig online op maat aanvragen. We streven ernaar uitsluiten kwaliteit balustrades te leveren en maatwerk oplossingen zijn hier een onderdeel van. Bijna al onze balustrades kunnen op maat gemaakt worden.

Balustrade op maat

Zoals ik al aangaf kun je in onze Hekwerk Webshop een balustrade volledig naar eigen wensen bestellen. We hebben een handige formulier, waarmee je de balustrade zelf kunt samenstellen. Je kiest de hoogte, lengte en gewenste afwerking. We berekenen zo snel mogelijk je prijs en je kunt de balustrade online bestellen.

Nadat je deze besteld heeft, vervaardigen wij deze uit hoogwaardig staal of RVS. Onze ervaren medewerkers hebben jaren ervaring op het gebied van balustrades en balkonhekwerken en we streven er dan ook naar kwaliteit balustrades te leveren.

Waarom een balustrade op maat?

Een balustrade op maat heeft veel voordelen. Ten eerste past het perfect bij de stijl en afmetingen van jouw gebouw of woning. Hierdoor ziet het er niet alleen mooi uit, maar ook professioneel en verzorgd. Daarnaast biedt een op maat gemaakte balustrade meer veiligheid en stabiliteit, omdat deze specifiek ontworpen is voor de plek waar het geplaatst gaat worden. Tevens kun je met een op maat gemaakte balustrade zelf het materiaal, kleur en design kiezen, zodat het helemaal past bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Soorten balustrades

Balustrades zijn er in verschillende soorten en toepassingen. Daardoor heeft ieder soort balustrade heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Hieronder zal ik er tevens een aantal bespreken.

1. Balustrade voor trapgat

Balustrade op maat

Een balustrade om een trapgat voorkomt dat je vanaf de verdiepingsvloer het trapgat in kunt vallen. Vervolgens kunnen de balustrade op maat leveren, eventueel in combinatie met een bijpassende trapleuning.

Meer lezen: 5 balustrade voor een trapgat, trapgat balustrade

2. Balustrade voor balkon

Balustrade op maat

Een balustrade voor een balkon wordt ook wel een balkonhek genoemd. We kunnen als onze balustrades op maat maken, zodat ze geschikt zijn om op je balkon te plaatsten.

Meer lezen: Balkonhek vervangen, Stalen balkonhekken of Balkon inrichten

3. Balustrade om dakterras

Balustrade op maat

We maken regelmatig balustrades op maat die we tevens om een dakterras plaatsen. Daarnaast kunnen we het dakterras voorzien van een bijpassende vloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlonder of betonnen terrastegels.

Meer lezen: Dakterras inrichten, Balustrades voor een dakterras of Dakterras maken

In welke situaties gebruik je een balustrade op maat?

Een balustrade op maat kan in verschillende situaties worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Bij nieuwbouw- of renovatieprojecten waarbij er specifieke eisen zijn aan de afmetingen, stijl en veiligheid van de balustrade.
  2. Bij trappen, balkons, terrassen en galerijen waar extra veiligheid en stabiliteit vereist is, zoals in openbare gebouwen, kantoren, hotels, appartementencomplexen of woningen.
  3. Bij projecten waarbij esthetiek belangrijk is, zoals in musea, kunstgalerijen of luxe woningen.
  4. Bij projecten waarbij de omgeving specifieke eisen stelt, zoals in kustgebieden waar een balustrade bestand moet zijn tegen zout water en corrosie.
  5. Bij speciale projecten zoals bruggen, viaducten, of andere infrastructurele projecten waarbij een veilige en esthetische balustrade vereist is.

Balustrades online bestellen

Zoals hiervoor al aangaf kun je de balustrade voor dakterras in onze Hekwerk Webshop eenvoudig online bestellen. Daarnaast zijn ze over het algemeen ook nog eens eenvoudig zelf te monteren. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit door een van onze ervaren monteurs te laten doen. Zijn komen de balustrade dan op locatie monteren, zodat deze mooi op zijn plek staat.

Balustrades zijn er tevens in verschillende soorten en maten. Ook wij verkopen in onze Hekwerk Webshop diverse balustrades van verschillende materialen. Denk hierbij ook aan sier balustrades, RVS Balustrades en glazen balustrades. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Plaatsing van een balustrade op locatie

Als je een balustrade op maat hebt laten maken, wil je natuurlijk dat deze ook op de juiste manier geplaatst wordt. Gelukkig is het ook mogelijk om de balustrade op locatie te laten plaatsen. Dit betekent dat de installateurs naar jouw locatie komen om tevens de balustrade te installeren op de gewenste plek.

Het plaatsen van een balustrade op locatie heeft vele voordelen. Ten eerste kan de installateur de omgeving en situatie ter plaatse bekijken, en eventuele aanpassingen maken voor een optimale installatie. Daarnaast kun je erop vertrouwen dat de balustrade op een veilige en professionele manier wordt geïnstalleerd.

Dus het installatieproces op locatie begint met het opmeten van de juiste afmetingen en het bepalen van de meest geschikte installatiemethode. Vervolgens wordt de balustrade geplaatst en bevestigd aan de ondergrond. Na installatie wordt de balustrade tevens grondig gecontroleerd op veiligheid en stabiliteit.

Kortom, het plaatsen van een balustrade op locatie is een goede keuze als je een balustrade op maat hebt laten maken. Het zorgt ervoor dat de balustrade perfect past en veilig geïnstalleerd wordt op de gewenste locatie.

Video: Montage van een stalen balustrade op maat

Onze monteurs Henk Jan en Albert zijn al druk bezig met het monteren van een stalen balustrade op een dakterras van een uitbouw. Deze balustrade hebben we speciaal op maat gemaakt voor deze klant.

De balustrade wordt voorts op een zeer professionele manier gemonteerd. Henk Jan en Albert zorgen er tevens voor dat de balustrade precies op de juiste hoogte en afstand van het dakterras wordt geplaatst. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat de balustrade stevig en duurzaam is.

Het eindresultaat is verbluffend. De stalen balustrade ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook de nodige veiligheid aan het dakterras. Het is daardoor duidelijk dat Henk Jan en Albert veel ervaring hebben met het monteren van balustrades op maat.

Wil je eerst zien hoe de montage van deze stalen balustrade precies verliep? Bekijk dan de bovenstaande video. Je zult versteld staan van al het vakmanschap van onze monteurs.

Balustrade op maat van Hekwerkwebshop.nl

Een balustrade op maat vind je in onze Hekwerk Webshop. Naast balustrades kun je hier ook terecht voor diverse andere soorten hekwerken en omheiningen. We streven ernaar totaal aanbieder op het gebied van hekwerken te zijn en werken hier dan ook dagelijks aan.

Neem voor al onze balustrades op maat gerust eens een kijkje in onze Hekwerk Webshop en laat je verrassen door het aanbod.

Stalen balustrades op maat

Hieronder vind je ook een deel van ons aanbod stalen balustrades. We kunnen deze voor je op maat maken, zodat de balustrade precies past gemaakt wordt.

Balkonhek A01

Balkonhek met cirkels tussen de spijlen.

Balkonhek A02

Strak balkonhek met een dubbele horizontale ligger.

Balkonhek A03

Basis spijlen hekwerk geschikt voor balkon.

Balkonhek A04

Luxe balkonhek voor balkon en dakterras.

Balkonhek A05

Mooi balkonhek waarvan er telkens een spijl verspringt.

Balkonhek A06

Prachtig balkonhek met cirkels.

Balkonhek A07

Balkonhek met ruiten.

Balkonhek F01

Balkonhek met krullen.

Balkonhek F03

Hek met krullen en cirkels.

Striphek S01

Balkonhek met stripspijlen.

Lamellenhek S02

Balkonhek met strip spijlen.

Glazen balustrades op maat

Naast stalen balustrades hebben we ook diverse soorten glazen balustrades in ons assortiment. Waardoor er altijd een balustrade is die bij jouw situatie past.

Balustrade G01

glazen balustrade g01

Glazen balustrade met stalen staanders, waar glas tussen geplaatst is door middel van glasklemmen.

Balustrade G02

Glazen balustrade G02

RVS glas balustrade bestaande uit RVS staanders met een ronde handregel.

Balustrade G05

Glazen balustrade G05

Transparante glazen balustrade gemaakt van RVS. Het glas is met glasklemmen bevestigd.

Balustrade G07

Glazen balustrade G07

Prachtige glazen balustrade met stalen staanders en aluminium liggers.

Balustrade G10

Glazen balustrade G10

Mooie variant op model G07, met extra handregel. Het glas zit in aluminium profielen geklemd.

Balustrade G03

Glazen balustrade G03

Glazen balustrade met vloerprofiel. Deze balustrade heeft geen palen.

Vragen of Advies?

Heb je een vraag over balustrades op maat of wil je vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

    Balkonhekwerk