Verschil Franse balkons en normale balkons

Het verschil tussen Franse balkons en normale balkons: welke moet je kiezen?

Als je op zoek bent naar een manier om je huis wat meer karakter te geven en tegelijkertijd je veiligheid wilt waarborgen, dan zijn balkons een geweldige optie. Maar welk type balkon moet je kiezen? In dit artikel gaan we het hebben over de verschillen tussen Franse balkons en normale balkons, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Laten we beginnen met de definitie van beide balkons. Een Franse balkon is een reling die aan de buitenkant van een raam is bevestigd. Het is een decoratief element dat vooral in stedelijke gebieden in Europa te vinden is. Een normaal balkon is een platform dat aan de gevel van een gebouw is bevestigd en dat toegankelijk is via een deur of raam.

Lees ook: Wat is een Frans balkon?

Veiligheid

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee is de veiligheid. Franse balkons zijn niet bedoeld om op te staan of te zitten, maar zijn eerder een decoratief element om het uiterlijk van je huis te verbeteren. Het biedt weliswaar bescherming tegen vallen, maar het is geen volwaardig balkon waarop je kunt staan en genieten van het uitzicht. Een normaal balkon daarentegen biedt de mogelijkheid om veilig naar buiten te gaan en het uitzicht te bewonderen.

De installatie

Een ander verschil tussen de twee is de installatie. Een Franse balkon is gemakkelijker te installeren dan een normaal balkon. Bij een normaal balkon moet er een uitgebreide installatie plaatsvinden, inclusief de verankering van de structuur aan de muur. Franse balkons vereisen geen extra installatie omdat ze op het bestaande raamkozijn worden bevestigd.

Lees ook: Hekwerk Frans balkon

Het ontwerp

Een ander belangrijk verschil tussen de twee is het ontwerp. Franse balkons zijn verkrijgbaar in vele verschillende ontwerpen, stijlen en maten en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de architectuur van je huis. Normale balkons zijn er ook in verschillende ontwerpen, maar hun installatie kan beperkingen opleggen aan de beschikbare ontwerpen. Het kan ook zijn dat je een vergunning nodig hebt om een normaal balkon te installeren, afhankelijk van de plaatselijke wet- en regelgeving.

Onderhoud

Tot slot is het onderhoud van een Franse balkon veel gemakkelijker dan dat van een normaal balkon. Franse balkons zijn meestal gemaakt van smeedijzer of aluminium en hebben niet veel onderhoud nodig. Een normaal balkon daarentegen, kan van verschillende materialen zijn gemaakt en heeft een regelmatig onderhoud nodig om te voorkomen dat het roest of beschadigd raakt.

Welke moet je kiezen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, het doel van het balkon en de architectuur van je huis. Als je op zoek bent naar een decoratief element dat de uitstraling van je huis verbetert en je veiligheid garandeert, dan is een Franse balkon een uitstekende optie

Lees ook: Top 3 artikelen over een Frans balkonhek