Wat is een Frans balkon

Wat is een Frans balkon?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in architectuur en design. Vandaag gaan we het hebben over iets wat je vast wel eens hebt gezien: een Frans balkon.

Wat is een Frans balkon?

Wat is een Frans balkon

Een Frans balkon is een decoratief balkon zonder vloer, ook wel bekend als een ‘faux’ balkon. Het is een Franse uitvinding en wordt vaak gebruikt in steden zoals Parijs en Bordeaux. Het wordt vaak geplaatst op de bovenste verdieping van een gebouw, en is meestal gemaakt van smeedijzer.

In tegenstelling tot een traditioneel balkon, kun je op een Frans balkon niet lopen of zitten. Het is eigenlijk meer een sierlijke reling die opengaat naar buiten, zonder dat er een platform is om op te staan. Het wordt vaak geplaatst voor openslaande deuren of ramen, zodat je de deuren of ramen kunt openen om frisse lucht naar binnen te laten stromen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je naar buiten valt.

Lees ook: Top 5: Stalen Franse balkonhekken

Geschiedenis Frans balkon

Het Franse balkon werd populair in de 19e eeuw in Frankrijk. Het werd gezien als een manier om de architectonische uitstraling van een gebouw te verbeteren en tegelijkertijd de bewoners te beschermen tegen vallen. Het was ook een manier om een ​​verbinding te maken tussen binnen en buiten, zonder een groot balkon te hoeven installeren.

Soorten Franse balkons

Wat is een Frans balkon

Het ontwerp van Franse balkons kan variëren van eenvoudig tot uitgebreid. Sommige balkons hebben bijvoorbeeld ingewikkelde krullen en versieringen, terwijl andere eenvoudigere, strakkere lijnen hebben. De meeste Franse balkons hebben echter een lichte buiging in de reling, waardoor het ontwerp sierlijk en elegant is.

Lees ook: Franse balkonhekken of Frans balkonhek

Waarom een Frans balkon?

Een Frans balkon kan een echte aanwinst zijn voor een huis of gebouw. Het voegt niet alleen karakter en schoonheid toe aan de buitenkant van een gebouw, maar het biedt ook extra veiligheid voor de bewoners. Het is de perfecte oplossing voor diegenen die geen ruimte hebben voor een traditioneel balkon, maar toch willen genieten van de frisse lucht en het buitenleven.

Nu je weet wat een Frans balkon is, kun je de volgende keer dat je er een ziet, indruk maken op je vrienden en familie met je kennis over architectuur en design. En wie weet, misschien krijg je zelfs inspiratie om er zelf een te installeren!

Lees ook: Het onderhoud van Franse balkons: Tips en Tricks