stalen balustrades

Stalen balustrades

Ben je op zoek naar stalen balustrades? We hebben diverse soorten balustrades in ons assortiment, ook stalen balustrades. Het mooie van stalen balustrades is dat deze op maat gemaakt kunnen worden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten.

Soorten stalen balustrades

Een balustrade voorkomt de val van bijvoorbeeld een verdiepingsvloer. Wettelijk zijn ze verplicht bij een hoogte verschil grotere dan 100 cm. Een balustrade kan van verschillende materialen gemaakt worden, denk hierbij aan hout, staal, RVS en aluminium. Waarom een stalen balustrade? Staal is makkelijk te bewerken, waardoor er maatwerk oplossingen mogelijk zijn. Daarnaast is een balustrade hekje in aanschaf een stuk voordeliger. Hieronder zal ik je een aantal voorbeelden laten zien van stalen balustrades.

1. Stalen balustrade op uitbouw

De balustrade hebben we vervaardigd uit staal. Het is een basis balustrade met spijlen tussen een boven- en onderligger. Dergelijke balustrade wordt ook wel een spijlenhekwerk genoemd. Om roestvorming te voorkomen is het hekwerk verzinkt, waardoor het een duurzame balustrade wordt. Het gaat jarenlang mee en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

2. Stalen balustrade met glas

Prachtig vinden we deze stalen balustrade met glas. De palen zijn vervaardigd uit staal. Het glas wordt tussen de palen geklemd door middel van RVS glasklemmen. We kunnen de balustrades laten poedercoaten in bijna iedere RAL kleur. Hierdoor kan deze afgestemd worden op jouw situatie, waardoor er een homogeen geheel ontstaat.

3. Balustrade met lamellen

Om dit dakterras hebben we een lamellen hekwerk geplaatst. Het hekwerk is vervaardigd uit staal, maar heeft de look-and-feel van een houten balustrade. Het hekwerk is aangepast op de situatie. Mooie details zijn de schuine elementen die met de rand van het dak meelopen. Ook hebben we op verzoek van de klant een lagere balustrade om het dakluik gemaakt.

Stalen balustrades online bestellen

Je kunt een stalen balustrade eenvoudig online bestellen in onze webshop. We hebben diverse soorten balustrades en kunnen deze als balustrade leverancier op maat voor je vervaardigen. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.