terras balustrade kopen

Terras balustrade kopen

Wil jij een terras balustrade kopen? We hebben diverse soorten balustrades in ons assortiment die geschikt zijn om op of om een terras te monteren. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Wanneer pas je een terras balustrade toe?

Wil je een terras of dakterras maken, dan is een balustrade verplicht bij een hoogte verschil groter dan 100 cm. Een balustrade is een valwering en voorkomt dat je van je terras naar beneden kunt vallen. Een balustrade dient minimaal 100 cm hoog te zijn. Wanneer het hoogte verschil groter is dan 13 meter, bijvoorbeeld op een dakterras dan dan moet een balustrade minimaal 120 cm hoog zijn.

Soorten terras balustrades

terras balustrade kopen

Wanneer je een terras balustrade wilt kopen, dan is het goed te weten wat voor soort balustrades er zijn. Je kunt hierbij denken aan stalen balustrade, glazen balustrades en aluminium balustrade. Ook zijn er bedrijven waar je terecht kunt voor een houten balustrade. Nadeel van hout is echter dat deze veel onderhoud nodig hebben. Dit omdat hout snel kan rotten en de kracht uit het hout gaat.

Stalen balustrades

Een stalen balustrade heeft als grote voordeel dat deze makkelijk te bewerken zijn. Hierdoor zijn maatwerk oplossingen een mogelijkheid. Uitsparingen voor airco units, regenpijpen en warmtepompen zijn eenvoudig te maken. Ook kunnen er schuine zijdes en waslijn palen worden toegepast.

Nadeel is dat staal snel roest, daarom moet het beschermt worden. Dit proces van verzinken en coaten neemt veel tijd in beslag. Voordeel is wel dat een stalen balustrade daarna jaren goed blijft en weinig onderhoud nodig heeft.

Glazen balustrades

Een glazen balustrade wordt vooral toegepast in situaties waar behoud van uitzicht belangrijk is. Of wanneer men meer privacy op het terras wil hebben. In dit geval wordt het transparante glas vervangen door matglas. Stalen balustrade worden gemaakt van staal, RVS of aluminium.

Terras balustrade kopen bij Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten balustrades. We maken veel van deze balustrades op maat en ze zijn stuk voor stuk geschikt om op een terras te plaatsen. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod. We helpen je graag verder.