kachelhout kopen

Kachelhout kopen

Wil jij online kachelhout kopen? Ben jij op zoek naar kachelhout voor je houtkachel of open haard? Je vind kachelhout online in verschillende verpakkingen en soorten, zoals bijvoorbeeld eiken kachelhout. Denk hierbij aan complete pallets, maar ook netzakken met kachelhout.

Voordelen kachelhout

Kachelhout en haardhout geven veel warmte, daarnaast bied het een stukje gezelligheid in je woonkamer. Het vlammenspel in je kachel werkt haast meditatief en streelt je ogen. De grote van de houtblokken zijn van invloed op de snelheid van verbranden. Grote blokken branden langzamer, aan de andere kant hebben ze veel warmte nodig om de verbranding op gang te brengen. Het is daarom aan te raden je vuur op te stoken met kleinere blokken. Kleine blokken geven over het algemeen sneller veel warmte en branden daardoor korter.

Meer lezen:

Pallet met kachelhout kopen

Ben jij op zoek naar een pallet met kachelhout? Er zijn twee type pallets die je online kunt bestellen met haardhout voor je kachel. Dit zijn de halve pallet en een hele pallet. Een halve pallet heeft ongeveer 0,8 tot 1,2 kuub hout en een hele pallet varieert van 1,6 tot 2 kuub hout. Het volume hout varieert per houtsoort.

Netzakjes met hout

Naast pallets met hout voor je kachel, zijn er ook netzakjes met kachelhout. Deze kun je tevens eenvoudig online kopen. De netzakjes zijn vooral handig wanneer je niet veel ruimte hebt om het hout op te slaan. Je kunt je hout in kleinere hoeveelheden bestellen. Nadeel is wel dat je wat regelmatiger hout zal moeten kopen.

Haardhoutopslag voor je kachelhout

Wanneer je kachelhout gaat kopen is het handig om deze op te slaan in een haardhout opslag. In onze webshop vind je diverse opties voor het opslaan van je haardhout. Denk hierbij aan een stalen haardhoutopslag of een houtopslag van cortenstaal. We maken de opslagen op maat, waardoor we deze precies passend in jouw situatie kunnen leveren.

Meer lezen:

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.