Top 5 balustrades voor een dakterras

Ben jij op zoek naar een balustrade voor je dakterras en weet je niet precies wat je opties zijn? We hebben een top 5 samengesteld van de meest voorkomende balustrades voor een dakterras. Laat je inspireren en ontdek ons aanbod in onze webshop!

Nr. 1 – Stalen balustrades

Ze worden veel gebruikt om een dakterras, balustrades vervaardigd uit staal. De hekwerken bestaan in de meeste gevallen uit een boven- en onderligger met hiertussen ronde, vierkante of rechthoekige spijlen. De balustrades zijn bijzonder stevig en omdat staal makkelijk te bewerken is kunnen ze in de meest uiteenlopende uitvoeringen vervaardigd worden.

In onze webshop vind je diverse soorten stalen balustrades die geschikt zijn voor een dakterras. We vervaardigen tevens frans balkonhekwerk, balkonhekwerk en sierhekwerken uit staal op maat.

Nr. 2 – Balustrades uit aluminium

Naast balustrades van staal worden balustrades uit aluminium heel vaak toegepast op dakterrassen. Het grote voordeel van een aluminium hekwerk is het lichte gewicht, dit maakt de montage een stuk makkelijker. Daarnaast zijn aluminium hekwerken sneller leverbaar. Dit komt vooral doordat aluminium niet kan roesten. Staal moet hiervoor behandeld worden, dat is bij een aluminium hekwerk niet het geval. Nadeel is wel dat aluminium zich minder makkelijk laat bewerken, waardoor bijzonderheden (bijvoorbeeld een uitsparing voor een regenpijp) lastig te realiseren zijn.

In onze webshop vind je verschillende soorten aluminium hekwerken. Deze hekwerken kunnen we deels uit voorraad, deels op maat leveren. Neem gerust eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en snelle levertijden.

Nr. 3 – Glas balustrades

Een glas balustrade staat mooi om ieder dakterras of balkon. Een glas balustrade heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van een stalen of aluminium balustrade. Het zorgt er namelijk voor dat je maximaal kunt genieten van je uitzicht, maar je kunt ook meer privacy op je dakterras creƫren door gebruikt te maken van mat glas. Daarnaast houd de balustrade voor een deel de wind tegen. Je zult begrijpen dat het daarom extra belangrijk is dat de balustrade goed vastgezet kan worden op de ondergrond.

We hebben diverse soorten glas balustrades in ons assortiment. Neem gerust een kijkje en laat je verassen door het aanbod. We maken de balustrades uit staal, RVS en aluminium, neem gerust contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Nr. 4 – RVS balustrades

Op bovenstaande foto’s zie je een RVS balustrade die rondom een terras en dakterras is gemonteerd. De balustrade bestaat uit RVS palen, waar horizontale spijlen tussen bevestigd zijn. De balustrade heeft een stijlvolle uitstraling en staat mooi in de meeste situaties.

Let op! Een balustrade met horizontale delen voldoet niet aan het bouwbesluit. Controleer voor aanschaf of je in jouw situatie aan het bouwbesluit moet voldoen.

Nr. 5 – Houtlook balustrades

Prachtig zijn onze stalen houtlook balustrades. De hekken zijn vervaardigd uit staal, maar door het ontwerp lijken ze enorm op een houten balustrade. Het voordeel van staal is dat deze na behandeling jaren mee gaat en je er weinig onderhoud aan hebt. Een houten balustrade moet ieder jaar geschilderd worden. Dat hoeft dus niet met een houtlook balustrade.

Vragen of advies?

Ben jij op zoek naar een balustrade voor je dakterras? Neem dan gerust eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.