Balkon op uitbouw

Balkon op uitbouw

Heb jij een uitbouw op de begane grond en wil je graag een balkon maken op de uitbouw? Dat is een goed idee! Een balkon op je uitbouw is een prachtige toevoeging op je woning en je vergroot daarmee de buitenruimte van de woning. Soms komt het ook voor dat het de manier is om buitenruimte te creƫren, wanneer je bijvoorbeeld geen tuin hebt.

Een balkon plaatsen op je uitbouw

Wanneer je woning een uitbouw heeft, dan is het bijna altijd mogelijk om hier een balkon op te maken. Een plek om je terug te trekken of uit te rusten in de zon met een goed boek of lekker glas wijn. Controleer voor de zekerheid altijd bij de aannemer van de uitbouw wat het maximale toegestane gewicht is op de uitbouw.

Het is aan te raden om de uitbouw te voorzien van een degelijke vloer. Dit kan een tegelvloer zijn, maar ook een houten vlondervloer. De vloer zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over het dak van de uitbouw verdeeld wordt. Teven dien je de uitbouw te voorzien van een degelijke balustrade.

Balkonhek rond je uitbouw

Waarom moet er een hekwerk rond je balkon op je uitbouw? Dergelijk hekwerk is er om te voorkomen dat je van jouw balkon naar beneden kunt vallen. Het hekwerk fungeert als valbeveiliging. Daarom moet het aan het bouwbesluit voldoen. Er zijn eisen gesteld aan de hoogte van het balkonhek, maar ook aan de openingen in het hek. In onze webshop vind je diverse soorten balustrades die geschikt zijn om rond een balkon of dakterras te plaatsen.

Voorbeelden van een balkon op een uitbouw

Natuurlijk kan ik je alles vertellen over balkons op een uitbouw, maar foto’s zeggen meer dan woorden. Daarom zal ik je hieronder een aantal voorbeelden laten zien van situaties waar een balkon op een uitbouw is gemaakt.

1. Balkonhek met cirkels op uitbouw

Balkonhek met cirkels op uitbouw

Op deze uitbouw hebben we een mooie stalen balustrade met cirkels geplaatst. Het hekwerk is voorzien van gevelbeugels onder het hekwerk. Hierdoor werd voorkomen dat er op de dakbedekking geplaatst diende te worden. Je vind dit hekwerk in onze webshop als model A01.

2. Spijlenhekwerk op balkon

balkon op uitbouw

Wat zo leuk is aan ons werk, is dat niet een situatie hetzelfde is. Op deze uitbouw hebben we naast een balkonhek ook een vlondervloer mogen leveren. De vloer ligt op speciale tegeldragers. Daardoor werd beschadiging aan de dakbedekking voorkomen. Een ander voordeel is dat we het balkonhek op de vlonder konden bevestigen. Daardoor was de montage van het hekwerk een fluitje van een cent. Het balkonhek vind je in onze webshop als balkonhek A03.

3. Balkonhek met textuurcoating

Balkon op uitbouw

Tegenwoordig willen onze klanten steeds vaker een hekwerk op hun uitbouw met een matte uitstraling. We kunnen onze stalen balustrades voorzien van een textuurcoating. Hierdoor krijgt het hekwerk een matte uitstraling en heeft het een luxe uitstraling. Dit hekwerk hebben we op een uitbouw geplaatst in het Gooi. Bekijk ook onze video waarin Wout laat zien hoe hij het hekwerk plaatst.

Het plaatsen van een dergelijk hekwerk is een klusje waar je dag voor uit moet trekken. Je kunt het zelf doen, of de plaatsing overlaten aan een van onze ervaren monteurs. Zij komen dan bij jouw op locatie langs om het hekwerk te plaatsen. Je vind dit hekwerk in onze webshop als balkonhek A02.

4. Lamellen hekwerk op uitbouw

lamellen hekwerk voor balkon op uitbouw

Op deze uitbouw hebben we een mooi lamellen hekwerk geplaatst. Het is een stijlvol hekwerk, dat blijkt uit het gebruik van de rechthoekige spijlen. Het hekwerk heeft wel iets weg van een houten hekwerk, hoewel het de voordelen heeft van een stalen balkonhek. We hebben het hek met gevelbeugels tegen de gevel van de uitbouw gemonteerd, anders gezegd op een vaste ondergrond bevestigd. Het hekwerk is op maat gemaakt, daardoor hoeven we niet met passtukken te werken. Je vind het hekwerk in onze webshop als lamellen hekwerk S02.

5. Balkon op uitbouw met trap

balkon met trap

Wat veel voorkomt, zijn balkons op een uitbouw die vanuit de tuin toegankelijk zijn door middel van een trap. Soms mogen we deze trap van staal meeleveren, maar regelmatig is deze al. We kunnen het hekwerk voor het balkon op de uitbouw in deze situaties voorzien van een looppoort. Zoals je kunt zien op de foto hierboven, maken we deze volledig in de stijl van het balkonhek. Je vind dit hekwerk in onze webshop als balkonhek A01.

6. Balkon op uitbouw met schuine hekwerken

balkonhek met schuin hekwerk

Op deze uitbouw hebben we een balkonhek geplaatst die op de uiteinde is voorzien van een schuin hek. Dit hebben we gedaan op het hekwerk mooi op de woning aan te laten sluiten. Dit hekwerk met cirkels is een voorbeeld van een hekwerk dat veel toegepast wordt. Het hekwerk heeft een tijdloze uitstraling, daardoor een populaire keuze als het hekwerk om een balkon op een uitbouw. Het hekwerk vind je in onze webshop als balkonhek A01.

7. Glazen balustrade op uitbouw

Glazen balustrade op uitbouw

Deze prachtige glazen balustrade hebben we voor een klant in Enschede gemaakt. Onze klant heeft de balustrade met transparant glas op een uitbouw geplaatst. Hierdoor is er maximaal behoud van uitzicht en de balustrade past prachtig bij de woning. De palen zijn gemaakt van staal en gepoedercoat in de kleur zwart. Je vind de balustrade in onze webshop als glazen balustrade G01.

Wil je meer lezen over het verloop van dit project in Enschede? Lees er meer over in het artikel: Glazen balustrade op uitbouw in Enschede

Onze werkwijze

Wil je graag een balkon op je uitbouw laten maken? We helpen je graag verder. Hoe dit in zijn werk gaat, leg ik je hieronder graag uit.

Stap 1: Kies een balustrade

Kies allereerst het door jouw gewenste hekwerk. We hebben in onze webshop diverse soorten balustrades die geschikt zijn om rond een balkon op een uitbouw te plaatsen. Denk hierbij aan stalen balkonhekken, glazen balustrades en aluminium balustrades. Ieder type hekwerk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Stap 2: Kies je balkonvloer voor je uitbouw

Vervolgens kun je al dan niet een balkonvloer voor je balkon kiezen. Vaak is er een bitumen of EPDM dakbedekking aangebracht op je uitbouw. Wanneer je hier regelmatig op loopt, kan deze beschadigen en lekkage voorkomen. Daarom is het dus belangrijk om hier een balkonvloer op te plaatsen. Deze beschermd je dakbedekking tegen slijtage en lekkage.

We hebben verschillende soorten balkonvloeren in ons assortiment. Denk hierbij aan een kunststof – of houten vlonder vloer. Ook kun je kiezen voor een tegelvloer van betonnen- of keramische tegels.

Stap 3: Offerte aanvraag

Op basis van je voorkeuren kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij zullen op basis van je aanvraag een offerte voor je maken. We denken graag met je mee over specifieke uitdagingen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Stap 4: Inmeting en werktekening balkon op uitbouw

Wanneer je er voor hebt gekozen om een balkonhek te plaatsen op je uitbouw, dan komen we graag op locatie langs om de situatie te bekijken en de maatvoering op te meten. Op basis van deze gegevens zullen we een werktekening van je hekwerk maken. Deze tekening krijg je ook van ons per mail, zodat je de maatvoering en het ontwerp kunt controleren.

Stap 5: Productie balkonhekwerk

Op basis van de werktekening zal het hekwerk voor je uitbouw worden gemaakt. Onze medewerkers zullen de staalprofielen op maat zagen, gaten boren en het hekwerk in elkaar lassen. In de categorie “Ruud Maakt” vind je diverse productie video’s van verschillende soorten hekwerken.

In bovenstaande video zie je hoe Ruud een stalen balustrade voor een balkon op een uitbouw maakt. Hij last alle gezaagde profielen tot een prachtig geheel. Na het lassen zal het hekwerk naar de verzinkerij worden gebracht, om thermisch verzinkt te worden.

Stap 6: Afwerking

Het hekwerk dient beschermd te worden tegen roestvorming, daarom laten we al onze stalen hekwerken standaard thermisch verzinken. Dit houd in dat ze worden ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink. Deze laag zink beschermt het staal tegen roestvorming. Eventueel kunnen we het hekwerk daarna laten poedercoaten in een RAL kleur naar keuze. Zo kun je het hekwerk volledig afstemmen op jouw situatie. Bijna alle RAL kleuren zijn mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Stap 7: Levering en montage

Het hekwerk is nu klaar om geleverd en geplaatst te worden. Onze monteurs zullen het hekwerk op de kar laden en met een bus vol gereedschap richting jouw woning komen rijden. We monteren onze balkonhekken in heel Nederland en Belgiƫ.

In bovenstaande video zie je hoe onze monteurs Henk Jan en Albert een stalen balustrade om een dakterras op een uitbouw plaatsen.

Meer lezen over een balkon op uitbouw?

Wil je meer lezen over het aanleggen van een balkon of balustrades? Bijvoorbeeld ons artikel over een balkonhek op maat of over een balkonhek met glas. Wil je graag informatie over balkonhekken of balustrades? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.