Balkon op uitbouw

Balkon op uitbouw

Heb jij een uitbouw op de begane grond en wil je graag een balkon maken op de uitbouw? Dat is een goed idee! Een balkon op je uitbouw is een prachtige toevoeging op je woning en je vergroot daarmee de buitenruimte van de woning. Soms komt het ook voor dat het de manier is om buitenruimte te creƫren, wanneer je bijvoorbeeld geen tuin hebt.

Een balkon plaatsen op je uitbouw

Wanneer je woning een uitbouw heeft, dan is het bijna altijd mogelijk om hier een balkon op te maken. Een plek om je terug te trekken of uit te rusten in de zon met een goed boek of lekker glas wijn. Controleer voor de zekerheid altijd bij de aannemer van de uitbouw wat het maximale toegestane gewicht is op de uitbouw.

Het is aan te raden om de uitbouw te voorzien van een degelijke vloer. Dit kan een tegelvloer zijn, maar ook een houten vlondervloer. De vloer zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over het dak van de uitbouw verdeeld wordt. Teven dien je de uitbouw te voorzien van een degelijke balustrade.

Hekwerk voor je uitbouw

Waarom moet er een hekwerk rond je balkon op je uitbouw? Dergelijk hekwerk is er om te voorkomen dat je van jouw balkon naar beneden kunt vallen. Het hekwerk fungeert als valbeveiliging. Daarom moet het aan het bouwbesluit voldoen. Er zijn eisen gesteld aan de hoogte van het balkonhek, maar ook aan de openingen in het hek. In onze webshop vind je diverse soorten balustrades die geschikt zijn om rond een balkon of dakterras te plaatsen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over het aanleggen van een balkon of balustrades? Bijvoorbeeld ons artikel over een balkonhek op maat of over een balkonhek met glas. Wil je graag informatie over balkonhekken of balustrades? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.