Kenmerken glas balustrade

Unieke kenmerken van een glazen balustrade

Een balustrade is een relatief klein element in een woning of tuin, maar kan een grote impact hebben op de uitstraling. Glazen balustrades zijn de laatste jaren erg populair geworden, en dat is niet voor niets. Ze hebben een aantal unieke kenmerken die ze tot een perfecte keuze maken voor diverse toepassingen.

1. Moderne en stijlvolle uitstraling

Kenmerken glas balustrade

Een van de meest kenmerkende aspecten van een glazen balustrade is de moderne en stijlvolle uitstraling. Het glas zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel, en past perfect bij een moderne architectuur. Glazen balustrades zijn er in diverse kleuren en designs, waardoor je altijd een balustrade kunt vinden die perfect past bij jouw smaak en de stijl van je woning of tuin.

Lees ook: Glazen balustrade systeem

2. Veiligheid

Ondanks de kwetsbare uitstraling van glas, zijn glazen balustrades net zo veilig als andere balustrades. Ze worden gemaakt van gehard glas, dat zeer sterk is en bestand is tegen hoge temperaturen. Glazen balustrades voldoen aan strenge veiligheidseisen en zijn voorzien van een keurmerk, waardoor je erop kunt vertrouwen dat ze veilig zijn.

3. Onderhoudsarm

Glazen balustrades zijn erg onderhoudsarm. In tegenstelling tot houten balustrades, hoef je ze niet te schilderen of beitsen. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken met een sopje. Dit maakt ze een ideale keuze voor mensen die weinig tijd of zin hebben om veel onderhoud te plegen.

4. Duurzaamheid

Glazen balustrades zijn erg duurzaam. Glas is een recyclebaar materiaal, en de balustrades gaan lang mee. Doordat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, verkleuren ze niet en gaan ze niet rotten.

Lees ook: Voordelen glazen balustrade

5. Vrij uitzicht

Kenmerken glas balustrade

Een van de grootste voordelen van een glazen balustrade is het vrije uitzicht. Doordat er geen sprake is van stijlen of balusters, heb je een onbelemmerd uitzicht op de omgeving. Dit maakt glazen balustrades perfect voor balkons, terrassen en trappen, waar je optimaal wilt genieten van het uitzicht.

Naast deze unieke kenmerken zijn er nog een aantal andere voordelen van glazen balustrades:

 • Ze zijn relatief eenvoudig te monteren.
 • Ze zijn er in verschillende kleuren en maten.
 • Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Ze zijn een waardevolle toevoeging aan de waarde van je woning.

Ben je op zoek naar een moderne, stijlvolle, veilige, onderhoudsarme en duurzame balustrade met een vrij uitzicht? Dan is een glazen balustrade de perfecte keuze!

Tips voor het kiezen van een glazen balustrade:

 • Bepaal de juiste hoogte.
 • Kies de juiste kleur en afwerking.
 • Zorg ervoor dat de balustrade voldoet aan de veiligheidseisen.
 • Plaats de balustrade op een vlakke ondergrond.

Met deze tips vind je zeker de perfecte glazen balustrade voor jouw behoeften!

Extra voordelen:

 • Eenvoudig te reinigen: De gladde oppervlakte van glas maakt het eenvoudig om vuil en stof te verwijderen.
 • Lange levensduur: Door de stevige constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen, gaat een glazen balustrade jarenlang mee.
 • Veelzijdig: Glazen balustrades zijn er in diverse modellen en uitvoeringen, waardoor er altijd een balustrade is die past bij jouw wensen en behoeften.

Conclusie:

Glazen balustrades zijn een unieke en stijlvolle keuze voor het afbakenen van een balkon, trap of terras. Ze bieden een scala aan voordelen, waaronder een moderne uitstraling, veiligheid, onderhoudsarm, duurzaamheid en een vrij uitzicht. Met een glazen balustrade geniet je jarenlang van een prachtige en praktische toevoeging aan jouw woning of tuin.

Lees ook: Glazen balustrade ingeklemd