zelf een hekwerk lassen

Zelf een hekwerk lassen

Wil je zelf een hekwerk lassen? Als je ervaring hebt met het lassen van staal dan is dit wellicht iets voor jou. Staal is het meest voorkomende soort metaal dat wordt gebruikt om hekwerken te lassen. Het materiaal is sterk, eenvoudig te bewerken en kan heel goed gelast worden. Hoe je een hekwerk kunt lassen uit staal en welke onderdelen je nodig bent zullen we je in dit artikel uitleggen. Ook kan het voorkomen dat er bij een balkonhekken renovatie laswerk nodig is.

Ontwerp je zelf te lassen hekwerk

Maak allereerst een tekening of ontwerp van het te maken hekwerk. Kijk bijvoorbeeld eens online wat voor soort hekwerken er zijn en welk type je aanspreekt. Werk het hekwerk uit op papier, zodat je kunt bepalen hoeveel materiaal je nodig bent en het voorkomt dat je onnodig materiaal verspilt.

Bestel of zaag je profielen

Zodra je weet wat je gaat maken dien je het materiaal op maat te maken. Dit kan door de profielen te zagen of op lengte te slijpen. Natuurlijk kun je de staalprofielen ook op maat bestellen in onze webshop. Je kunt er stalen profielen op maat bestellen. We zagen deze dan voor je op maat en leveren deze binnen enkele werkdagen door heel Nederland en Belgiƫ.

Paalkoppen en paalkappen

De hekwerk palen kun je dichtlassen met een plaatje, maar natuurlijk kun je deze ook voorzien van een sierlijke paalkop of paalkapje. We bieden deze koppen en kappen ook aan in onze webshop. De paalkappen zijn gemaakt uit plaatstaal en de paalkoppen zijn in de meeste gevallen van gietijzer.

Sierspijlen en hekpunten

Je hekwerk kun je verfraaien met mooie sierspijlen, krullen en hekpunten. Het geeft een hekwerk een sierlijke uitstraling en laat zich makkelijk lassen. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment hekwerk onderdelen. We vinden het belangrijk dat het materiaal maatvast en goed te bewerken is. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Zelf een hekwerk lassen

Als je alle profielen op lengte hebt en alle hekwerk onderdelen hebt ontvangen, dan kun je deze aan elkaar lassen. Houd bij het lassen rekening met de dikte van het materiaal. Op basis hiervan bepaal je de hoogte van het amperage. Hoe dikker het materiaal, hoe hoger de stroomsterkte moet zijn.

Afwerking hekwerk

Wanneer je het hekwerk gemaakt hebt, bewerk het dan goed na. Dit is belangrijk omdat staal natuurlijk snel roest. Je kunt dit doen door het hekwerk te laten verzinken (thermisch) en eventueel te laten poedercoaten in een RAL kleur naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je op zoek naar een partij die je zelfgemaakte hekwerk kan komen ophalen en voor je kan verzinken en poedercoaten? Neem dan gerust eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder!