Aluminium balustrades

Aluminium balustrades

Als je op zoek bent naar een balustrade die duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk is, dan zijn aluminium balustrades wellicht de juiste keuze voor jou. Aluminium is namelijk een materiaal dat vele voordelen biedt ten opzichte van andere materialen zoals staal en hout.

Voordelen Aluminium balustrades

Aluminium balustrades

Een van de voordelen van aluminium balustrades is dat ze een uitstekende weerstand bieden tegen corrosie en roest. Dit komt doordat aluminium van nature een oxidehuid heeft die het materiaal beschermt tegen corrosie. Daarnaast is aluminium ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en hitte. Dit maakt het een ideaal materiaal voor gebruik buitenshuis.

Licht van gewicht

Een ander voordeel van aluminium balustrades is dat ze zeer licht zijn. Dit maakt het gemakkelijk om te transporteren en te monteren op locatie. Daarnaast is het gewicht van de balustrade van belang voor de ondersteunende constructie. Omdat aluminium balustrades licht van gewicht zijn, hebben ze geen zware constructie nodig, wat kan leiden tot een kostenbesparing.

Op maat gemaakt

Een ander voordeel van aluminium balustrades is dat ze op maat gemaakt kunnen worden, waardoor maatwerk mogelijk is. Dit betekent dat de balustrades perfect aansluiten op de afmetingen van jouw balkon of terras. Dit is vooral handig als je een afwijkende afmeting hebt en je op zoek bent naar een balustrade die precies past bij jouw situatie.

Uit voorraad leverbaar

Een groot voordeel van aluminium balustrades is dat ze vaak uit voorraad leverbaar zijn. Dit betekent dat de balustrades snel geleverd kunnen worden en daardoor vaak sneller te installeren zijn dan balustrades van andere materialen. Bovendien is aluminium een lichtgewicht materiaal, waardoor de balustrades gemakkelijk te hanteren zijn en de installatie efficiƫnter kan worden uitgevoerd.

Poedercoating mogelijk

Tot slot is het ook mogelijk om aluminium balustrades te laten poedercoaten in een kleur naar keuze. Hierdoor kun je de balustrade aanpassen aan de stijl en uitstraling van jouw huis of terras. Door de poedercoating blijft de kleur ook langer behouden en is de balustrade beter beschermd tegen slijtage en beschadigingen.

Aluminium balustrades laten plaatsen

Naast het leveren van balustrades van aluminium, kunnen we deze ook bij jouw op locatie komen plaatsen. Wil jij jouw balkon voorzien van een nieuw hekwerk of je dakterras omheinen? Geen probleem! Onze monteurs komen graag bij je langs om de klus aan te gaan. Ze nemen een bus met gereedschap mee om de klus te klaren.

Wil je onze monteurs in actie zien? We hebben een video gemaakt van de montage van een stalen balustrade. Kijk de video hier: montage van een stalen balustrade

Aluminium balustrades van Hekwerkwebshop.nl

balkonhek

Al met al biedt een aluminium balustrade dus vele voordelen. Het is een materiaal dat duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is het lichte gewicht van aluminium een voordeel bij het transport en de montage op locatie. En het feit dat de balustrades op maat gemaakt kunnen worden, maakt het mogelijk om de balustrade perfect aan te laten sluiten op de afmetingen van jouw balkon of terras. Tot slot biedt de mogelijkheid om de balustrade te laten poedercoaten in een kleur naar keuze, een extra mogelijkheid om de balustrade aan te passen aan jouw persoonlijke stijl en smaak.

Ik hoop dat dit nuttig voor je is geweest. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Lees ook: Hoe wordt een stalen balustrade gemaakt of Top 5: balustrade voor een dakterras