balkon inrichten

Balkon inrichten: Je kunt meer met een balkon dan je denkt!

Woon jij in een prachtig appartement met een leuk balkonnetje? Mis je wat groen om je heen? En voelt het balkon wat koud aan? Niet getreurd. Met een balkon kun je veel meer dan je denkt! Een balkon inrichten is niet lastig. Hieronder volgen een aantal idee├źn om jouw balkon net dat beetje extra te geven. 

Balkon inrichten met potten en bakken

bloembak-cortenstaal-op-maat

Het klinkt heel simpel en in feite is dat het ook. Koop een aantal leuke potten en bakken om je balkon op te vrolijken. Het is leuk om af te wisselen met grotere en kleinere planten. Hierdoor krijg je een speelse uitstraling op je balkon. Bloempotten en bloembakken komen in veel verschillende soorten en maten. Zo kan je kiezen voor verschillende kleuren, groottes, diktes en vormen. Kies je voor een neutrale kleur dan kan je door middel van de gekozen plant alsnog kleur toebrengen op jouw nu vrolijke balkon.

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren het wordt steeds populairder wereldwijd. Het klinkt wellicht wat gek maar dat is het niet. Het komt er op neer dat je de plantjes boven elkaar plant en groeit. Je hangt een rek aan de muur of aan een gevel, speciale potjes zijn ontworpen om die daar vervolgens weer aan vast te maken. Dit scheelt je een hoop ruimte op je balkon. Het leuke aan verticaal tuinieren is ook dat je veel planten dicht bij elkaar kan groeien waardoor het al snel een stuk gezelliger wordt op je balkon. 

Bestrating of vlonderen

balkon vloertegels

Wist je dat je, je balkon ook kan bestraten of voorzien van een vlonder? Het is niet het eerste waar meeste mensen aan denken. Toch kan een andere ondergrond een groot verschil maken in hoe een ruimte eruitziet en dus ook je balkon. 

Balkon inrichten met decoratie

Een andere gemakkelijke manier om je balkon op te vrolijken is gebruik maken van decoratie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleedjes, lampen, kaarsen, schalen en kussentjes en een balkonbar. Ook in decoratie is ons assortiment divers. Vaak zijn de producten gemaakt zodat ze tegen een druppeltje regen kunnen of kouder weer wat het ideaal maakt voor buiten op jouw balkon. 

Balkonhekwerk

balkonhekwerk

Ook het hekwerk voor balkon kan een grote impact hebben op de uitstraling van je balkon. Je kan er voor kiezen om je balkonhekwerk te verven in een andere kleur of om een geheel nieuw hekwerk te plaatsen. Hier zijn de keuzes wederom divers. Kies bijvoorbeeld voor stalen balkonhekwerk, houten hekwerk of een aluminium hekwerk. Ook is er de optie voor een glas balustrade. Het glas zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Ook hoef je niks te missen van je uitzicht want je kunt gemakkelijk door het hekwerk heen kijken.