balkon of dakterras opruimen na koningsdag

Balkon of dakterras opruimen na Koningsdag: Tips voor een snelle en efficiënte schoonmaak

Koningsdag is achter de rug, wat betekent dat het tijd is om de rommel op te ruimen. Was je balkon of dakterras het decor van een gezellige oranje feestvreugde? Geen paniek, met de juiste aanpak is je buitenruimte in een mum van tijd weer spic en span. Wees creatief, gebruik de juiste schoonmaakmiddelen en maak er een leuke klus van met vrienden of familie!

Stap 1: Verzamel de rommel

Begin met het verzamelen van alle zichtbare rommel. Denk aan lege flessen, blikjes, etensresten, servetten en plastic bekertjes. Gooi alles netjes in de prullenbak of recyclebak. Zorg dat er geen afval op straat of in de riolering terechtkomt.

Lees ook: Dakterras op uitbouw

Stap 2: Veeg de vloer schoon

Eenmaal de grootste rommel is opgeruimd, is het tijd om de vloer schoon te vegen. Gebruik hiervoor een stevige bezem of stoffer. Is er veel vuil of confetti op de vloer? Dan kun je de vloer ook nat dweilen met een emmer sop. Voeg een scheutje allesreiniger toe aan het water voor extra schoonmaakkracht.

Schoonmaken van meubilair

Tijdens Koningsdag heeft je meubilair waarschijnlijk heel wat te verduren gehad. Maak tafels, stoelen en banken schoon met een vochtige doek. Gebruik hiervoor een sopje of een speciale meubelreiniger. Let op dat je de juiste reiniger gebruikt voor het materiaal van je meubels.

Schoonmaken van de railing

De railing van je balkon of dakterras kan vies zijn geworden van bier, frisdrank of andere vlekken. Maak de railing schoon met een vochtige doek en een sopje. Is de balustrade erg vies? Dan kun je een zachte borstel gebruiken om hardnekkig vuil te verwijderen.

Schoonmaken van plantenbakken

Plantenbakken kunnen tijdens Koningsdag ook flink vies worden. Haal de planten eruit en schrob de bakken met een borstel en een sopje. Laat de bakken goed drogen voordat je de planten terugplaatst.

Lees ook: Soorten vloeren voor een dakterras

Schoonmaken van barbecues

Heb je tijdens Koningsdag gebarbecued? Maak de barbecue dan na gebruik schoon. Laat de barbecue eerst afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Verwijder de grillroosters en schrob ze met een borstel en een sopje. Maak ook de binnenkant van de barbecue schoon met een borstel en een sopje.

Extra tips:

  • Maak gebruik van muziek om de schoonmaakklus leuker te maken.
  • Betrek je vrienden of familie bij de schoonmaak. Zo is de klus sneller geklaard en maak je er een gezellige activiteit van.
  • Maak gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.
  • Vergeet niet om je handen te wassen na het schoonmaken.

Met deze tips is je balkon of dakterras in een mum van tijd weer schoon en klaar voor gebruik!

Geniet van de rest van de lente en zomer op je schone en frisse balkon of dakterras!

Lees ook: Dakterras aanleggen in Amsterdam