Balkonbar maken

Balkonbar maken

Hey jij daar! Heb je wel eens nagedacht over het maken van een balkonbar? Het is een geweldige manier om je balkon of terras om te toveren tot een gezellige en praktische buitenruimte. In dit artikel ga ik je laten zien wat een balkonbar is, hoe je er een kunt maken en waar je er een op maat kunt laten maken.

Wat is een balkonbar?

Balkonbar maken

Een balkonbar is een compacte bar die je op je balkon of terras kunt plaatsen. Het is een handig en stijlvol alternatief voor een grote tafel en stoelen. Met een balkonbar kun je genieten van een drankje of een maaltijd terwijl je van het buitenleven geniet. Balkonbars zijn er in allerlei maten en stijlen, van eenvoudige houten constructies tot uitgebreide barretjes met opbergruimte en ingebouwde verlichting.

Hoe maak je een balkonbar (stappenplan)

Ben je handig en wil je zelf aan de slag met het maken van een balkonbar? Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen.

Stap 1: Meten is weten

Meet de ruimte op je balkon of terras waar je de balkonbar wilt plaatsen. Houd rekening met de hoogte, breedte en diepte van de bar en zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om er comfortabel omheen te kunnen staan.

Stap 2: Kies het materiaal

Kies het materiaal waarvan je de balkonbar wilt maken. Hout is een populaire keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Je kunt ook kiezen voor metaal, kunststof of een combinatie van materialen.

Stap 3: Schetsen

Maak een ontwerp voor je balkonbar. Houd rekening met de hoogte, breedte en diepte, evenals eventuele opbergruimte of extra functies zoals verlichting.

Stap 4: Materiaal en gereedschap

Koop het materiaal en het gereedschap dat je nodig hebt om je balkonbar te maken. Afhankelijk van het ontwerp heb je waarschijnlijk houten planken, schroeven, een boormachine en andere gereedschappen nodig.

Stap 5: Maak je balkonbar

Begin met de basis van je balkonbar. Dit kan een frame zijn van houten balken of een metalen frame. Zorg ervoor dat het frame stevig genoeg is om het gewicht van de bar en eventuele items die je erop plaatst te dragen.

Stap 6: De bovenkant

Maak de bovenkant van je balkonbar. Dit kan een houten blad zijn of een ander materiaal naar keuze. Zorg ervoor dat het stevig genoeg is om drankjes en voedsel op te plaatsen.

Stap 7: Extra’s

Voeg eventuele extra functies toe, zoals opbergruimte of verlichting.

Stap 8: Afwerken

Schilder of vernis je balkonbar in de gewenste kleur of afwerking.

Balkonbar laten maken

Balkonbar maken

Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om zelf een balkonbar te maken? Dan kun je er altijd een laten maken. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van op maat gemaakte balkonbars. Zoek online naar lokale bedrijven of vraag advies aan vrienden en familie die mogelijk ervaring hebben met het laten maken van een balkonbar.

Lees ook: Balkonbar: haal meer uit je balkon

We maken een balkonbar op maat

Als je op zoek bent naar een unieke balkonbar die perfect past bij jouw specifieke wensen en behoeften, dan kun je overwegen om er een op maat te laten maken. Bij het laten maken van een op maat gemaakte balkonbar kun je het ontwerp, de grootte, het materiaal en de afwerking volledig aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Dit kan wel iets duurder zijn dan het zelf maken of kopen van een standaard balkonbar, maar het resultaat is zeker de moeite waard.

Lees ook: Balkonbar op maat

Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen om meer te weten te komen over balkonbars en hoe je er zelf een kunt maken of er een op maat kunt laten maken. Veel succes en plezier met het creƫren van je eigen gezellige buitenruimte!