balkonkalender december

Balkonkalender December: Feestelijke Sferen en Winterse Warmte

December brengt een sfeer van feestelijke vreugde en winterse warmte met zich mee, zelfs op je balkon. In deze Balkonkalender voor december nemen we je mee door de stappen om je balkon om te toveren tot een gezellige en feestelijke buitenruimte. Ontdek manieren om te genieten van de winterse charme en maak van je balkon een oase van gezelligheid tijdens de feestdagen.

1. Feestelijke Decoratie en Verlichting

Begin december met het transformeren van je balkon in een feestelijke oase:

 1. Kerstboom of Winterse Plant: Overweeg het plaatsen van een kleine kerstboom of een winterharde plant zoals een hulststruik voor een feestelijke uitstraling.
 2. Feestelijke Kransen en Guirlandes: Versier de relingen en muren met feestelijke kransen en guirlandes. Kies voor traditionele kerstkleuren of een winterwonderlandthema.
 3. Sfeervolle Verlichting Toevoegen: Installeer sfeervolle verlichting zoals kerstlichtjes, lantaarns of kaarsen om je balkon een warme gloed te geven.

Lees ook: Klein balkon gezellig maken

2. Winterse Planten en Bloemen

Introduceer winterharde planten en bloemen voor een vleugje kleur:

 1. Winterbloeiers Planten: Voeg winterbloeiers toe zoals kerstrozen, winterviolen of cyclamen voor een kleurrijk accent.
 2. Siergrassen en Winterheide: Kies voor siergrassen en winterheide om een natuurlijk winterlandschap op je balkon te creëren.
 3. Decoratieve Potten en Manden: Plaats winterplanten in decoratieve potten en manden voor een stijlvolle presentatie.

3. Feestelijke Zithoek en Winterse Warmte

Maak een gezellige zithoek en voeg winterse warmte toe aan je balkon:

 1. Comfortabele Zitplaatsen: Creëer een comfortabele zithoek met dekens, kussens en misschien zelfs een buitenkleed om de kou te trotseren.
 2. Vuurkorf of Terrasverwarmer: Overweeg het plaatsen van een vuurkorf, terrasverwarmer of buitenhaard voor extra warmte tijdens de koude avonden.
 3. Feestelijke Tafelsetting: Richt een feestelijke tafel in met decoratieve placemats, kaarsen en feestelijk servies voor buitenetentjes.

Lees ook: Je balkon winterklaar maken

4. Winterse Kruiden en Aanvullen van Vogelvoer

Houd je balkon levendig met winterse kruiden en aandacht voor de vogels:

 1. Winterkruiden Aanvullen: Plant winterharde kruiden zoals salie, munt en laurier die je kunt gebruiken in winterse gerechten.
 2. Vogelvoederplaats Handhaven: Blijf de vogelvoederplaats handhaven en voeg variatie toe aan het vogelvoer om een divers publiek aan te trekken.
 3. Geniet van Vogelspotten: Zet een vogelgids klaar en geniet van het spotten van verschillende vogelsoorten die je balkon bezoeken.

Lees ook: Welke planten overleven op een balkon

5. Oud en Nieuw op het Balkon

Sluit het jaar af met een feestelijke noot op je balkon:

 1. Feestelijke Tafeldecoratie: Versier je balkontafel met feestelijke tafeldecoratie voor een gezellige sfeer tijdens Oud en Nieuw.
 2. Vuurwerk vanaf het Balkon: Als het is toegestaan en veilig is, geniet dan van het vuurwerk vanaf je balkon om het nieuwe jaar in te luiden.
 3. Balkonborrel: Organiseer een intieme balkonborrel met dierbaren om samen te proosten op het nieuwe jaar.

Lees ook: Balkon afschermen (3 handige tips)

Balkonkalender December

December op je balkon is een tijd van feestelijke vreugde en winterse warmte. Door je buitenruimte te decoreren met kerstaccenten, winterharde planten toe te voegen, een gezellige zithoek te creëren en aandacht te besteden aan de vogels, maak je van je balkon een plek om te genieten van de charme van het seizoen. Volg deze Balkonkalender voor december en vier de feestdagen en het nieuwe jaar in stijl op je eigen feestelijke balkon. Laat je buitenruimte stralen te midden van de winterse pracht.

Lees ook: Top 3 Haardhoutopslag