balustrade voor dakterras

Balustrade voor dakterras

Lekker van het zonnetje genieten op je pas gerenoveerde dakterras – het is voor velen een droom. Toch is zo’n prachtig dakterras niet compleet zonder een goede balustrade. In dit artikel bekijken we dan ook wat voor balustrades jij best kan installeren op jouw dakterras en waarom het installeren van zo’n dakterras nou een goed idee is.

Waarom een balustrade installeren op je dakterras?

Indien je een dakterras aanlegt of renoveert denk je best ook aan het plaatsen van een nieuwe balustrade. Een balustrade kan jouw dakterras namelijk heel wat veiliger maken. Wanneer je thuis kinderen of huisdieren hebt rondlopen is het plaatsen van zo’n balustrade voor veiligheid namelijk geen overbodige luxe. Daarnaast kan een balustrade er ook erg mooi uitzien, en kan je een balustrade gebruiken om planten aan te hangen of aan op te laten groeien.

Welke soorten balustrades zijn er?

Een balustrade kiezen is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten balustrades. Hieronder alvast een klein overzicht.

Hekwerk van staal

Wanneer je ervoor kiest om een balustrade te plaatsen kan je ten eerste kiezen voor een balustrade uit hekwerk van staal. Dit soort balustrade kan net dat tikkeltje klassieker ogen en wordt erg vaak gebruikt bij renovaties.

Balustrade van glas

Wil jij een moderne balustrade op je dakterras? Kies dan voor een balustrade van glas. Dit soort balustrade wordt vaak gebruikt bij moderne renovaties of nieuwbouwen en geeft jouw woning of dakterras een luxueuze uitstraling.

Balustrade uit Aluminium

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een balustrade uit aluminium. Dit soort balustrade is eveneens erg populair bij mensen die te maken hebben met een moderne renovatie of een nieuwbouw. Dit soort balustrades kan daarnaast ook gecombineerd worden met glas, en staat bekend om zijn lichte gewicht waardoor hij op bijna ieder dakterras geïnstalleerd kan worden.

Balustrade voor dakterras bestellen?

Een balustrade voor je dakterras vraag je eenvoudig online aan in onze webshop. We hebben diverse soorten balustrades, ontdek de mogelijkheden voor jouw dakterras.

Dakterras inrichten

Nu je een dakterras hebt gemaakt en er een balustrade om hebt gemonteerd of laten monteren. Dan kun je nu je dakterras inrichten. Zet een paar mooie meubels op het terras, plaats sierlijke plantenbakken met kleurrijke bloemen en geniet van de zon op je dakterras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *