Frans balkonhek laten plaatsen

Frans Balkonhek Laten Plaatsen: Alles Wat Je Moet Weten

Een Frans balkonhek is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke woning. Het zorgt voor een klassieke uitstraling en biedt tegelijkertijd veiligheid voor kinderen en huisdieren. Maar als je overweegt om een Frans balkonhek te laten plaatsen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over het laten plaatsen van een Frans balkonhek, van het kiezen van het juiste type hekwerk tot de installatie en het onderhoud.

1. Het kiezen van het juiste type Frans balkonhek:

Frans balkonhek laten plaatsen

Er zijn verschillende soorten Franse balkonhekken op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De drie meest populaire types zijn:

 • Glazen balkonhek: Glazen balkonhekken zijn perfect voor woningen met een moderne of eigentijdse stijl. Ze laten veel licht binnen en bieden een onobstructed uitzicht.
 • Spijlen balkonhek: Spijlen balkonhekken zijn een klassieke keuze die past bij vrijwel elke woning. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, staal en hout.
 • Balkonhek met sierhekwerk: Balkonhekken met sierhekwerk zijn perfect voor woningen met een romantische of landelijke stijl. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, zoals krullen en bloemen.

Naast het type hekwerk, moet je ook rekening houden met de volgende factoren:

 • De hoogte van het hekwerk: Zorg ervoor dat het hekwerk hoog genoeg is om te voorkomen dat mensen of huisdieren eraf vallen.
 • De dikte van het glas: De dikte van het glas bepaalt de sterkte en veiligheid van het hekwerk.
 • Het type bevestiging: Franse balkonhekken kunnen op verschillende manieren worden bevestigd, zoals op de muur, op de vloer of op de balustrade.
 • Het budget: Franse balkonhekken zijn er in verschillende prijsklassen. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven voordat je met je zoektocht begint.

Lees ook: Frans balkon met glas

2. Het vinden van een gekwalificeerde installateur:

Het is belangrijk om een ​​gekwalificeerde installateur te vinden om jouw Frans balkonhek te plaatsen. Een ervaren installateur kan je helpen bij het kiezen van het juiste type hekwerk voor jouw woning en zorgt voor een veilige en correcte installatie.

3. De installatie:

Frans balkonhek laten plaatsen

De installatie van een Frans balkonhek is een complexe klus die door een professional moet worden uitgevoerd. De installateur zal het volgende doen:

 • De locatie van het hekwerk markeren
 • Het hekwerk monteren
 • Eventueel het glas plaatsen
 • Het hekwerk afstellen

Lees ook: Hoe wordt een Frans balkonhek gemaakt?

4. Het onderhoud:

Frans balkonhekken zijn relatief onderhoudsarm. Maar je moet ze wel regelmatig schoonmaken om ze er mooi en als nieuw te laten uitzien. Je kunt het hekwerk schoonmaken met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.

5. De kosten:

De kosten van een Frans balkonhek variëren afhankelijk van het type hekwerk, de afmetingen, het materiaal en de installatiekosten. Je kunt gemiddeld tussen €500 en €2.000 kwijt zijn voor een Frans balkonhek.

6. De voordelen van een Frans balkonhek:

Er zijn veel voordelen aan het laten plaatsen van een Frans balkonhek, waaronder:

 • Verhoogde veiligheid: Franse balkonhekken zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen en huisdieren.
 • Verbeterde uitstraling: Franse balkonhekken geven jouw woning een klassieke en stijlvolle uitstraling.
 • Verhoogde waarde: Franse balkonhekken kunnen de waarde van jouw woning verhogen.
 • Meer privacy: Franse balkonhekken bieden meer privacy dan balustrades.
 • Bescherming tegen weersinvloeden: Franse balkonhekken beschermen jouw balkon tegen wind, regen en sneeuw.

7. Een Frans balkonhek laten plaatsen:

Een Frans balkonhek is een prachtige en praktische toevoeging aan elke woning. Als je overweegt om een Frans balkonhek te laten plaatsen, doe dan je research en kies een gekwalificeerde installateur. Met een beetje zorg en onderhoud kun je jarenlang genieten van jouw prachtige nieuwe Frans balkonhek.

Lees ook: Wat is een Frans balkon?