Hek op dakterras maken

Hek om dakterras maken

Ben jij van plan om een dakterras aan te leggen of heb je er al een? Dan is het belangrijk om te weten waarom je een hek om je dakterras zou moeten plaatsen.

Waarom een hek om een dakterras maken?

Ten eerste is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Een hekwerk zorgt ervoor dat mensen niet zomaar van je dakterras af kunnen vallen. Zeker als je kleine kinderen hebt, is het een absolute must om een hekwerk te hebben. Maar ook voor volwassenen is het belangrijk, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Soorten hekwerken voor een dakterras

Er zijn verschillende soorten hekwerken die je kunt kiezen voor je dakterras. De meest populaire opties zijn stalen balustrades, glazen balustrades en RVS balustrades. Welk type je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur en de uitstraling die je aan je dakterras wilt geven.

Stalen balustrade

Een stalen balustrade is een goede optie als je houdt van een industriƫle look. Dit type hekwerk is erg stevig en duurzaam. Daarnaast kun je het makkelijk combineren met andere materialen, zoals hout en beton.

Lees ook: Balustrade laten maken

Glazen balustrade

Een glazen balustrade is een goede keuze als je van een moderne en strakke uitstraling houdt. Het zorgt voor een transparante afscheiding, waardoor je een vrij uitzicht hebt op je omgeving. Het enige nadeel is dat het misschien wat vaker schoongemaakt moet worden.

Lees ook: Voordelen glazen balustrade

RVS balustrade

Een RVS balustrade is ideaal als je van een minimalistische en tijdloze uitstraling houdt. Het is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast past het bijna bij iedere bouwstijl en is het verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals geborsteld en gepolijst.

Lees ook: RVS balustrade onderdelen

Hek om dakterras laten plaatsen

Het laten plaatsen van een hekwerk op je dakterras kan een flinke klus zijn. Het is daarom aan te raden om dit door een professional te laten doen. Een specialist weet precies welke materialen en technieken er nodig zijn om het hekwerk stevig te verankeren en veilig te installeren.

Zorg er wel voor dat je van tevoren een goed plan hebt voor het plaatsen van het hekwerk. Denk bijvoorbeeld goed na over de hoogte en het materiaal dat je wilt gebruiken. Een specialist kan je hierbij helpen en advies geven.

Hek om dakterras maken met Hekwerkwebshop.nl

Als je een hekwerk laat plaatsen op je dakterras, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je gezin en vrienden. Daarnaast voegt het ook nog eens iets extra’s toe aan de uitstraling van je dakterras. Het is dus zeker de moeite waard om hierin te investeren.

Lees ook: Hoe wordt een stalen balustrade gemaakt?