Leuningwerk trap

Leuningwerk trap

Een trap is essentieel in een huis met meerdere verdiepingen. Het is de meest gebruikelijke manier om naar een andere etage te gaan en hoeft daarnaast weinig ruimte in beslag te nemen. Wel heeft dit essentiƫle huisproduct een gevaarlijk randje. Wanneer je geen grip hebt, kan je makkelijk je balans verliezen en van de trap vallen. Of wanneer je moeite hebt met lopen, kan het soms lastig worden om boven te komen. Veiligheid staat boven alles en daarom heb je een leuningwerk voor je trap nodig.

Wat zijn trapleuningen?

Zoals de naam al zegt, is een leuning voor je trap iets om tegenaan te leunen als je van of op de trap loopt. De trapleuning voorkomt dat je in een gat valt, maar zorgt ervoor dat je in plaats daarvan opgevangen wordt door de leuning. Wanneer je je balans verliest, kan je jezelf herstellen met het leuningwerk en glijd je dus niet van de trap. Ook is het een goede toevoeging voor wanneer je wat slechter te been bent en het helpt je veilig naar boven en beneden te komen.

Leuningwerk met glas langs trap in Almere

Deze mooie glazen balustrade en trapleuningen hebben we gemaakt voor twee woningen in Almere. Een glazen balustrade heeft een mooie moderne uitstraling en is tijdloos.

Soorten leuningwerk voor trap

Trapleuningen zijn te vinden in verschillende vormen en maten. Ook zijn ze in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je kan kiezen welke kleur of stijl het beste in je huis past. We is het belangrijk om op het materiaal van de leuning te letten. De beste materialen zijn staal en RVS. Dit komt doordat ze stevig zijn en daardoor wel tegen een stootje kunnen. Ook zijn deze materialen bestendig voor langdurig gebruik, waardoor je ze niet om de haverklap hoeft te vervangen en ze er ook nog eens goed uit blijven zien. In principe worden de trapleuningen op maat gemaakt, aangezien elk huis anders is ingedeeld en niet alle trappen hetzelfde lopen of even lang zijn.

Hoe wordt een trapleuning gemaakt?

In deze video laat Ruud zien hoe hij een stalen trapleuning op maat maakt. We kunnen deze leuningen in verschillende lengtes maken en coaten in een kleur naar keuze.

Hoe bevestig je een trapleuning?

Naast de leuning zelf, komen er nog meer dingen kijken bij het installeren van een trapleuning. Je moet namelijk ook weten hoe je deze bevestigt. De meest voorkomende opties zijn met een leuningwerk of balustrade. Dit laatste betekent dat je een soort hek maakt rondom de trapleuning. Deze balustrade biedt extra bescherming en is vooral geschikt voor open trappen die niet tussen twee muren zijn gebouwd. De balustrade vangt het hele lichaam op, mocht je je balans verliezen en het maakt het dus moeilijker om in het gat te vallen. Wanneer je trap wel tussen twee muren is geplaatst, kan je kiezen om de leuning aan de muur te bevestigen via leuningwerk. Op deze manier neemt de leuning niet veel ruimte in beslag en valt ook niet echt op.

Leuningwerk trap van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je de beste trapleuningen van staal of RVS. Zoals eerder gezegd, elke trap loopt anders en daarom maken we alle leuningen voor u op maat, zodat u de perfecte leuning voor uw trap heeft. We leveren ze vaak in combinatie met een leuningwerk of balustrade. Wilt u hulp bij het installeren van de leuning en alles wat erbij hoort? Geen probleem, onze monteur kan langskomen om de leuning te bevestigen.

Meer lezen: