Balustrade overloop

Balustrade overloop

Een balustrade kan een trapgat helemaal compleet maken. Het aanbod is dusdanig ruim dat er altijd wel een balustrade te vinden is voor jouw overloop en die bij jouw voorkeuren en wensen past. Maatwerk speelt hierbij tevens een grote rol, maar welke mogelijkheden zijn er nu precies om met een balustrade jouw trapgat te beveiligen?

Combineer veiligheid met stijl

Daar waar een balustrade in eerste instantie bedoeld is als valpreventie, geeft een balustrade de mogelijkheid om dit praktische aspect met een stukje design te combineren. Kies je voor een balustrade, dan leg je het accent namelijk perfect op de strakke vormgeving wat het in elk huis goed doet. Een balustrade is dus een zeer geschikte manier om een trapgat op een smaakvolle manier veilig te maken. Op deze manier krijgt het functionele karakter van een balustrade direct een extra toevoeging en is het een goede manier om van iets noodzakelijks iets moois te maken.

Voor welke uitvoering kies je?

Er zijn verschillende soorten balustrades voor op een overloop. Zo kun je gaan voor stalen balustrades, rvs balustrades en balustrades met glas. Allen zijn ze vervaardigd uit hoogwaardig materiaal, dus het is voornamelijk een persoonlijke afweging waar je keuze naar uit gaat.

Balustrade van staal of RVS

Een balustrade van staal of rvs springt echt in het oog en wordt dan ook met recht gezien als een eyecatcher in elke woning. Houd je van strak en modern? Dan kan zo’n balustrade jouw trapgat eenvoudig omtoveren tot een echte toevoeging voor het interieur. Hierdoor geeft een balustrade een trapgat net dat beetje extra waar je, naast veiligheid, misschien wel naar op zoek bent. Of je nu gaat voor staal of rvs; in beide gevallen kies je voor een duurzame optie waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Glazen balustrade voor overloop

Gaat je voorkeur uit naar meer subtiel? Kies dan voor een glazen balustrade. Het voordeel van een balustrade met glas is dat deze niet zo aanwezig is en toch de veiligheid biedt die gewenst is. Lopen er jonge kinderen rond? Ook in dat geval heeft een balustrade van glas een voordeel, namelijk dat deze helemaal dicht kan zijn. Toch behoud je de open aanblik, waardoor een ruimtelijk gevoel ontstaat.

Balustrade van hout

Naast balustrades van staal of RVS, al dan niet met glas, zijn er ook balustrades van hout. Deze grenen balustrades hebben als voordeel dat ze voordeliger zijn dan een maatwerk stalen balustrade. Daarnaast kunnen ze sneller geleverd worden. Het belangrijkste voordeel van een houten balustrade is dat deze op locatie nog aangepast kan worden. Een stukje van de balustrade afzagen is geen probleem. We leveren dit type balustrade standaard in grondverf, waardoor je na het plaatsten de balustrade direct kunt aflakken.

Balustrade overloop laten maken

De balustrades kunnen op maat gemaakt worden. Hierdoor ben je er zeker van dat ze perfect aansluiten en daarmee de beste veiligheid bieden. De balustrades kunnen tevens bij de klant op locatie gemonteerd worden, waardoor je er zelf eigenlijk geen omkijken naar hebt. Weet je nu niet goed wat je zoekt? Laat je dan verrassen door de vele mogelijkheden en voorzien van persoonlijk advies.

Meer lezen: