regenkap schoorsteen

Regenkap schoorsteen

Ben jij op zoek naar een regenkap voor op je schoorsteen? Dat begrijpen we helemaal! Er is niets zo vervelend als regenwater dat door de schoorsteen je haard of houtkachel in loopt. Een regenkap schoorsteen voorkomt dat het regen je schoorsteen in loopt, zodat jij ongestoord kunt genieten van het knapperende vuur in je haard of kachel.

Wat is een regenkap schoorsteen?

Een regenkap schoorsteen is niets anders dan een dakje dat je boven de opening in je schoorsteen plaatst. Het houd de regen tegen, maar laat genoeg ruimte voor de rook. Zodoende kunnen de rookgassen de schoorsteen gemakkelijk verlaten.

Het is ontzettend belangrijk dat er geen vocht in je schoorsteen komt. Het kan vervelende problemen veroorzaken, zoals mos, schimmel en vuil. Ook het rook blijft door vocht aan de binnenkant van de schoorsteen plakken, waardoor er roet ophoping kan ontstaan. Dit kan op zijn beurt een schoorsteenbrand veroorzaken. Reden genoeg dus om een regenkap voor je schoorsteen te laten maken.

Regenkap op maat laten maken

Omdat niet een schoorsteen gelijk is, maken we schoorsteenkappen en regenkappen op maat. Hierdoor kunnen we de kap precies op de maat van je schoorsteen maken, zodat de kap en schoorsteen samen een geheel worden. We kunnen de schoorsteenkappen tevens van een windwijzer voorzien, ter decoratie.

Regenkap van RVS

We maken onze regenkappen van RVS. De belangrijkste reden hiervoor, is dat het roestvaste staal weerbestendig is. Het roestvaste staal is anders dan staal, nauwelijks corrosie gevoelig en daardoor ideaal om te gebruiken op een schoorsteen. We voorzien de schoorsteenkappen van een poedercoating, waardoor het qua kleur volledig op je woning afgestemd kan worden.

Schoorsteenkap laten plaatsten tegen regen

Wil jij een schoorsteenkap laten plaatsen tegen inslaande regen? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop. We hebben een uitgebreid aanbod met regenkappen of schoorsteenkappen. Heb je een andere kap gezien die je wilt laten maken? Geen probleem! We helpen je graag verder.

Na het bestellen van je regenkap, zullen we deze op maat maken. Onze ervaren monteurs komen de kap vervolgens bij jouw op locatie monteren.

Regenkap schoorsteen van Hekwerkwebshop.nl

Zoals ik al aangaf vind je in onze webshop diverse soorten schoorsteenkappen en regenkappen, die op je schoorsteen geplaatst kan worden. We maken ze op maat en kunnen ze bij jouw op locatie komen monteren. Naast schoorsteenkappen hebben we een uitgebreid assortiment haard toebehoren. Denk hierbij aan stookroosters, haardhout en een haardhoutopslag van staal.

Meer lezen: