Stookrooster open haard

Zoek je een stookrooster voor je open haard? Heb je moeite om je open haard goed aan te krijgen? Blijven de houtblokken niet op de plek liggen waar je ze probeert neer te leggen? Blijft alle as tussen het hout liggen waardoor het vuur stikt? Dan hebben we wellicht de oplossing voor jou. Ook wel bekend als een stookrooster.

Waarom een stookrooster?

Een stookrooster is een rooster die in de open haard geplaatst wordt. Vaak staat een rooster op pootjes. Het voordeel hiervan is dat het as tussen het hout kan vallen. Daarnaast zorgen de gleuven in het rooster ervoor dat het gemakkelijker is om het hout op neer te leggen. De hout blokken blijven beter op hun plaats liggen. Als je het hout op het rooster plaats kan er gemakkelijk zuurstof bij komen. Dit maakt het aansteken van het hout gemakkelijker.

Soorten stookrooster open haard

Stookroosters komen in verschillende soorten en maten. Voordat we verder in gaan op de soorten is het van belang om te weten dat ieder bedrijf zijn eigen stookroosters inkoopt of maakt. Kijk daarom goed naar het materiaal wat gebruikt wordt. Wil je dat je stookrooster zo lang als mogelijk mee gaat, investeer dan iets meer en kies voor iets duurzaams.

Er zijn veel verschillende soorten roosters op de markt verkrijgbaar. De vorm kan verschillen maar ook het type. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een rooster te kopen met of zonder aslade.

Gerelateerde onderwerpen:

Ronde, vierkante of langwerpige stookroosters

Deze roosters komen in verschillende vormen. Je kunt ze of op de bodem van je open haard plaatsen of je kunt ze kopen op pootjes. De vorm van de open haard zal bepalend zijn voor de vorm van het rooster. Het word aanbevolen om de roosters op pootjes te kopen zoals hierboven omschreven is.

Hoe wordt een stookrooster gemaakt?

In bovenstaande video laat Ruud zijn hoe hij stap voor stap een stookrooster maakt. Van het zagen en lassen tot het kanten en afwerken.

Stookrooster open haard met aslade

Je kunt ook kiezen uit roosters met of zonder aslade. De aslade is bedoeld om gemakkelijk het as wat tussen het rooster invalt te verwijderen. De lade schuif je in en uit de open haard onder het rooster.

Stookroosters op maat

De stookroosters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Heb je al een open haard en wil je daar een rooster in plaatsen dan is het aanbevolen om er één op maat te laten maken. Hierbij kun je de afmetingen van de kachel doorgeven waardoor het rooster precies in jouw kachel zal passen.

Meer lezen:

Stookrooster open haard bestellen

Wil je een stookrooster bestellen vraag dan een offerte aan op onze website. De prijs zal afhangen van de grootte van het rooster. Zodra de offerte is goedgekeurd door beide partijen gaan we ermee aan de slag.

Een stookrooster aanschaffen voor in je open haard heeft verschillende voordelen zoals dat het gemakkelijker wordt om hout aan te steken. Heb je een open haard die al wat ouder is dan geeft dat niks. De roosters kunnen op maat gemaakt worden. Ben je geïnteresseerd vraag dan een offerte aan.

Offerte of advies?