haardrooster

Haardrooster

Ben jij op zoek naar een haardrooster voor je open haard? Dat begrijpen we helemaal. Er is niets zo fijn als ’s avonds op de bank of stoel zitten voor een knapperend haardvuur. Om je haardhout veilig en effectief te kunnen stoken, is het verstandig om dit op een haardrooster te doen.

Wat is een haardrooster?

Een haardrooster is een constructie met een rooster waar houtblokken op geplaatst kunnen worden. Het zorgt ervoor dat het hout van de vloer af ligt, waardoor er zuurstof onder het vuur kan komen. Dit zorgt voor een goede verbranding van het stookhout.

Haardroosters komen in verschillende uitvoeringen voor. Je kunt hierbij denken aan een los rooster dat op twee vuurbokken geplaatst is, maar ook aan een gesloten frame waar een rooster op gelast is. Dergelijke stookroosters zijn vaak in combinatie met een aslade gemaakt. Dit is ideaal bij het opruimen van je as.

Meer lezen:

Haardrooster op maat

In onze webshop vind je diverse stookroosters en haardroosters van staal. We maken de roosters op maat, waardoor je zeker weet dat deze in jouw open haard gaat passen. Vraag gerust een offerte aan of neem contact met ons op. We helpen je graag bij je zoektocht naar een passend haardrooster.

Haardrooster met aslade

Een haardrooster met een aslade geeft een opgeruimd beeld. Het as van je haardvuur valt door het haardrooster in de aslade. Als het vuur is gedoofd, kun je de lade verwijderen uit de stookrooster en het as opruimen. Wanneer je vuurbokken met een los rooster gebruikt, ligt het as in het zicht. Dit geeft soms een wat rommelig beeld.

Stookroosters van Hekwerkwebshop.nl

Zoals ik al aangaf hebben we diverse soorten haardroosters in ons assortiment. We hebben er voor gekozen deze rooster op maat aan te bieden. Hierdoor kunnen we je altijd de perfecte oplossing voor jouw situatie bieden. Naast roosters vind je er ook vloerplaten voor houtkachels, haardhoutopslagen en haardhout. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod.

Offerte of advies?