stalen balustrade met glas

Stalen balustrade met glas

Een stalen balustrade met glas komt voor in verschillende uitvoeringen. Een glas balustrade kan in verschillende situaties worden toegepast. Bijvoorbeeld om een dakterras of balkon (buitentoepassing), maar ook langs een vide of trapgat (binnentoepassing). Het mooie aan een glas balustrade is dat er maximaal behoud van zicht is, waardoor het een transparante uitstraling heeft.

Soorten stalen balustrade met glas

Er zijn niet heel veel verschillende soorten stalen balustrades met glas. Wel veranderd de toepassing, waardoor er maatwerk oplossingen nodig zijn. Het voordeel van staal is dat dit makkelijk te bewerken is, waardoor er maatwerk mogelijk is. Hieronder zal ik je een aantal voorbeelden laten zien van stalen balustrades in verschillende situaties.

Stalen balustrade met glas om vijver

Stalen balustrade met glas vijver

Bovenstaande balustrade met glas hebben we om een vijver gemonteerd. De palen zijn gemaakt van staal. Om ze te beschermen tegen roestvorming, hebben we ze laten verzinken en poedercoaten in een kleur. Het glas is door middel van glasklemmen tussen de palen geklemd. Je vind deze balustrade in onze webshop als glazen balustrade G01.

Glas balustrade langs terras

Stalen balustrade met glas langs terras

Deze stalen balustrade is met gevelbeugels tegen een betonnen terras gemonteerd. Het bestaat uit stalen palen, waar tussen glasprofielen gemonteerd zijn. Hier is het glas in geklemd. Samen met de handregel ontstaat er daardoor een prachtig geheel. De balustrade vind je in onze webshop als glazen balustrade G04.

Stalen balustrade met glas om koekoek

stalen balustrade glas koekoek

Deze stalen balustrade met glas hebben we om een koekoek gemonteerd. De balustrade voorkomt dat je in de koekoek kunt vallen. We hebben er een poortje in geplaatst, zodat het raam in de koekoek makkelijk schoon gehouden kan worden. Door gebruik te maken van een balustrade met zo min mogelijk staal, is er maximaal licht in de woning. Je vind de balustrade als glazen balustrade G01 in onze webshop.

Glazen balustrade langs vide

stalen glas balustrade vide

Een glas balustrade van staal kan zonder problemen om een vide worden toegepast. In bovenstaande situatie hebben we onze glazen balustrade G01 aan de onderzijde voorzien van een zetwerk. Deze fungeert tevens als randafwerking van de vloer. Al met al een mooi geheel! Dergelijke balustrade zou ook als trapgat balustrade gebruikt kunnen worden.

Balustrades om dakterras

balustrades dakterras

Een stalen balustrade is ideaal om te gebruiken om een dakterras. Helemaal wanneer deze is toegepast met glas. Vanaf een dakterras heb je in de meeste gevallen een prachtig uitzicht. Met een glas balustrade heb je maximaal behoud van dit uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat het glas een deel van de wind tegen houd, waardoor je heerlijk van je terras kunt genieten.

Balustrades van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten balustrades. Denk hierbij aan balkonhekken, RVS balustrades en glazen balustrades. We maken de balustrades op maat en kunnen ze eventueel bij jou op locatie kunnen komen monteren. Laat je gerust verrassen door het aanbod stalen balustrades. Heb je vragen of wil je een passend advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!